Stilstaan bij waar we vandaan komen!

Als politieke fractie werken wij aan de toekomst van onze gemeente Gennep. Om tot een liberalere samenleving te komen is het goed om regelmatig stil te staan bij waar wij vandaan komen. Door stadsgids Willy Michels werd tijdens een geweldige stadswandeling de prachtige en rijke geschiedenis van Gennep toegelicht. Door een middag te gast te mogen zijn in de eigen stad kom je op unieke wijze nog meer verhalen en historische feiten te weten.

Wij zijn begonnen op de Markt met ons oude stadhuis en deprotestantse kerk. Voor ons als politieke partij is het dan ook wel weer leukom te horen welke functies het stadhuis door de eeuwen heen heeft gehad: kantongerecht,postkantoor, kerk, gevangenis, graanopslagplaats, schoolklas en onderkomen voorde schoolmeester en zijn gezin.

Tijdens de rondleiding kwamen wij onder andere langs teMartinustoren voor diens behoud zich twee VVD-dames (Carla Dijkstra en Mariande Bruijn) jarenlang hebben ingezet. Hoe bijzonder is het toch om dan met Willyen Marian tijdens de rondleiding zowel over de geschiedenis als ook de herbouwvan zo’n monumentaal bouwwerk in onze gemeente te kunnen praten.

Een mooie verrassing was de stop bij onze stadsdichter PietTunnesen en zijn echtgenote die ons hartelijk verwelkomden. Al met al eengeslaagde middag voor onze fractie en een stadswandeling door Gennep is dus eenechte aanrader! Zie voor meer informatie ook op www.stadsgidsgennep.nl

Zet cookies aan om de video te tonen.