Een tijdelijke ijsbaan aanstaande winter?

Al ruim 10 jaar organiseert de raad van Gennep in samenwerking met het Elzendaal College een Jongeren & Politiek week, zo ook dit voorjaar. Dit keer was het vraagstuk voor de leerlingen van 3 MAVO of er een tijdelijke ijsbaan in de winter 2016/2017 moet komen. Er is gekeken waar zo’n tijdelijke ijsbaan in Gennep zou kunnen komen, hoe het zit met mogelijke nodige vergunningen, de financiering, de veiligheid.

Al snel bleek dat de leerlingen het een geweldig thema vonden. Daarbij gaven ze ook  overduidelijk aan dat er voor hun leeftijdsgroep ook niet zoveel te doen is in Gennep tijdens de wintermaanden. De leerlingen zetten zich dan ook met volle kracht in om te bekijken of een tijdelijke ijsbaan in Gennep mogelijk en wenselijk zou zijn.

Deze goede voorbereidingen resulteerden in een geweldig leuke raadsvergadering met een goed debat onder leiding van  burgemeester Peter de Koning natuurlijk. De uitkomst? Ja een tijdelijke ijsbaan is wenselijk en mogelijk!

Het was dus een geweldige versie van de JOPO dit keer en tijdens de terugblik op vrijdag kwamen de aanwezige politici al snel tot de conclusie dat dit plan zeker niet in de la moet verdwijnen. VVD Tweede Kamerlid Hayke Veldman, diezelfde ochtend aanwezig om met de leerlingen over de politiek in Den Haag te spreken, gaf aan de ijsbaan een prachtig idee te vinden. Hij was onder de indruk van het jaarlijkse JOPO project en nodigde de groep meteen uit voor een bezoek aan de Tweede Kamer.

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota heeft de raad deze toezegging ook gestand gedaan en werd er unaniem een motie aangenomen. Het College is daarin gevraagd om een oproep te doen in de 1Gennep voor initiatiefnemers voor deze tijdelijke ijsbaan, want dat is natuurlijk geen taak van de gemeente. Het moet een initiatief vanuit de samenleving zijn.  Kortom: het is nog onzeker of er een tijdelijke ijsbaan komt deze winter maar er wordt aan gewerkt. Mocht u dit idee van de leerlingen willen steunen, neem dan contact op met de gemeente!