VVD komt met CDA en SP op voor banen

Ondernemers zijn onmisbaar voor de economische toekomst en de werkgelegenheid in de gemeente Gennep. Als VVD zijn wij ervan overtuigd dat onze gemeente aantrekkelijk en faciliterend richting ondernemers moet zijn. Zeker als het gaat om behoud van werkgelegenheid! Onlangs kwam de firma Emons met het bericht dat uitbreiding noodzakelijk is om bestaande banen te behouden en zelfs meer te creëren. Hiervoor is medewerking van de gemeente nodig. Reden voor de VVD om dit samen met CDA en SP te agenderen tijdens de afgelopen raadsvergadering.

De firma Emons heeft richting de gemeente aangegeven ruimere gebruiksmogelijkheden te wensen dan het huidige bestemmingsplan toestaat. Een klant van Emons, NRF, wil haar werkzaamheden namelijk uitbreiden bij Emons en de beperkingen in het huidige bestemmingsplan maken dat zo goed als onmogelijk. Deze beperkingen zijn er in 2013 ingekomen na een onverstandig voorstel van Kern die ’s avonds laat onverwacht nog werd ingebracht.

De gemeentelijke organisatie en dus ook het college, reageerden op het recente verzoek van Emons tot ruimere mogelijkheden met de opmerking dat er ‘geen politiek draagvlak’ voor verruiming zou zijn. Maar dat statement van het college is veel te kort door de bocht. 

CDA, SP en VVD wilden het hier dan ook duidelijk over hebben want er zijn een heleboel arbeidsplaatsen mee gemoeid; te weten 60 bestaande en 25 nieuwe arbeidsplaatsen. Deze banen staan heel erg onder druk als de mogelijkheden van de firma Emons niet verruimd worden. Reden te over dus voor ons  om hier met spoed aandacht aan te besteden in de gemeenteraad. Overduidelijk bleek tijdens de bespreking dat een hele ruime meerderheid van het raad het college inderdaad opriep om proactief en met een positieve grondhouding te gaan kijken naar de mogelijkheden van verruiming van het bestemmingsplan ter plaatse. 

In tegenstelling tot de oorspronkelijke stelling bleek er dus wel degelijk ruim politiek draagvlak te zijn om te kijken of verruiming binnen de wetten en regels überhaupt mogelijk is. De gemeenteraad wil dus zeker vechten voor behoud en uitbreiding van een flink aantal arbeidsplaatsen binnen onze gemeente. Enkel  tegen onze motie stemden Paul Wessels (D66) en Dennis de Jager (Kern). 

De VVD is met deze uitslag uiteraard zeer content en verwacht dat het college hier nu daadkrachtig met een positieve grondhouding  mee aan de slag gaat.