Arie Kerkman

© VVD Gennep

Mijn naam is Arie Kerkman, geboren in 1961 te Zandvoort, sinds 2008 woonachtig in het Duitse Goch en ruim 20 jaar lid van de VVD. Vanaf 2008 ben ik verbonden aan de afdeling Gennep en steun de fractie in grensoverschrijdende aangelegenheden.

In maart 2014 ben ik tevens lid geworden van de Duitse liberale partij (FDP) in Goch en heb als commissielid zitting in diverse commissies. In mei 2015 heeft de ledenvergadering mij bovendien als voorzitter van de FDP Goch voorgedragen en gekozen.
In de Kreistag Kleve (gewestraad Kleve) heb ik sinds januari 2018 een plaats in de commissie milieu en structuurplanning.

In 2016 is het “thematisch netwerk grensoverschrijdende samenwerking” van de VVD Regio Zuid opgericht om contacten te leggen en te onderhouden met liberale partijen in Duitsland en België. Als lid van dit netwerk is het mijn taak verbindingen te onderhouden met de FDP in het district Niederrhein en ben in die hoedanigheid ook in dat bestuur als lid voor samenwerking met de VVD opgenomen.

Voor de gemeente Gennep zet ik me vooral in voor grensoverschrijdende projecten inzake verkeer en infrastructuur. Daarbij staan wat mij betreft de oprichting van adequaat grensoverschrijdend openbaar vervoer naar Goch en het onderzoeken van een mogelijk nieuwe of hernieuwde grensovergang voor personenauto's tussen Gennep en Hommersum bovenaan.
Een ander doel is de contacten tussen de grensgemeenten en eventueel ook de grensregio's mede te intensiveren.

Na de middelbare school heb ik gekozen voor een militaire loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht en heb bij defensie nog diverse opleidingen gevolgd. Het grootste gedeelte van mijn tijd bij de Luchtmacht heb ik in Duitsland doorgebracht, in Blomberg en op Ramstein Air Base nabij Kaiserslautern. In 2009 heb ik Defensie voortijdig verlaten en werk nu voor het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in Düsseldorf.

Mail

arie.kerkman@vvdgennep.nl

Copyright VVD Gennep, januari 2018