Johan Smedema

© VVD Gennep

Ik ben Johan Smedema, geboren op 16 december 1939 te Leeuwarden. Na de lagere school en HBS-B ging ik direct daarna in militaire dienst.

Hierna had ik geen zin meer in studeren en ging ik werken, eerst 1 ½ jaar bij de ANWB als baliemedewerker en daarna 1 ½ jaar als typist op een assurantiekantoor. Na een tip ging ik voor makelaar studeren. 

Ik verhuisde, samen met mijn vrouw Anjo Hooghiemstra, in 1966 naar Gennep. Daar hebben wij als echte Friezen nooit spijt van gehad. 

In 1972 begon ik een eigen makelaarskantoor en ging toen ook in de avonduren rechten studeren. In 1976 studeerde ik in Leiden af met specialisatie ruimtelijke ordening en huurrecht. 

In 2000 is het kantoor over gedaan aan zoon Herbert. Zoon Koert vestigde zich als automatiseringsspecialist in Boxmeer. Helaas overleed mijn vrouw Anjo in 2007. 

Alhoewel al vele jaren gepensioneerd werk ik dankzij een goede gezondheid nog dagelijks mee, voornamelijk als taxateur en adviseur. Dat bevalt mij uitstekend vooral omdat ik dagelijks onder mensen ben en nog overal kom: van Siebengewald tot Mill en van Malden tot Wellerlooi. Heerlijk! 

Daarnaast heb ik het tot voor kort relatief druk gehad als secretaris van de stichting Jeugdkamp Boemerang en de stichting Vrienden van het Maasziekenhuis.

De VVD is de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Hier voel ik mij al jaren bij thuis. Ook vanwege het sociale gezicht van de VVD. Ik ben voor een kleine slagvaardige overheid. Hard werkende mensen moeten de ruimte krijgen om zijn of haar ambities te realiseren. 

Mijn lijfspreuk is: zeg niet "wat doet de ander voor mij", maar "wat kan ik doen voor de ander".


Vragen? Neem contact op via fractie@vvdgennep.nl

Copyright VVD Gennep, december 2021