Ron Bos

© VVD Gennep

Mijn naam is Ron Bos. Geboren in 1964 te Sittard. Gewoond in Emmen, Drenthe, vanaf 1970 in Gennep gewoond en in 1986 getrouwd en naar Milsbeek verhuisd, waar ik nog steeds woon.

Naast mijn medische opleiding heb ik bedrijfseconomie gestudeerd. Via het Radboudziekenhuis ben ik in het bedrijfsleven gaan werken. Vanaf 1996 tot eind 2009 heb ik met een businesspartner een diagnosticabedrijf gerund, dat gevestigd was in Milsbeek en De Pinte (België). Na de verkoop van dit bedrijf ben ik als zelfstandige gaan werken. Nu op bedrijfseconomisch vlak. Het begeleiden van zzp-ers in financiële problemen.

Ook heb ik als vrijwilliger gewerkt bij Synthese, de Papieren Brigade. De Papieren Brigade helpt mensen in de gemeente Gennep die niet zelf hun papieren kunnen invullen voor de aanvraag van bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag. Maar ook worden zij ondersteunt met het op orde krijgen van hun financiën. Tijdens deze activiteit kwam ik een aantal zaken tegen, die mijn inziens beter moesten en konden. Daarom heb ik, samen met een collega vrijwilliger van de Papieren Brigade, Stichting MaGe opgericht. (MaGe staat voor Maatschappelijke hulp Gennep, en heeft als naam een knipoog naar PaGe, Papierfabriek Gennep). Deze stichting zet zich in voor de inwoners van de gemeente Gennep, die gebruik moeten maken van het minimabeleid. Vanuit deze stichting hebben wij zwemlessen geregeld voor de kinderen uit deze doelgroep. Deze zwemlessen zijn na 1,5 jaar overgenomen door de gemeente Gennep, die inzagen dat het echt een tekortkoming was in hun beleid en zij hebben na de overname het project verdere uitgebreid. De kringloopwinkel op industrieterrein de Grote Heeze in Heijen is ook onderdeel van Stichting MaGe. Hier worden goederen een tweede kans gegeven en doordat er gewerkt wordt met veel vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, worden deze goederen verkocht tegen ouderwetse kringloopprijzen. De winkel is toegankelijk voor iedereen. Maar de omzet, na aftrek van de kosten, wordt geheel gebruikt voor projecten voor de doelgroep.

Dit alles geeft aan dat een liberaal het sociale welzijn hoog in het vaandel heeft staan. En de VVD loopt daarin voorop. Door de landelijke coalitieregeringen lijkt het vaak het tegenovergestelde, maar zonder de VVD in de regering zou Nederland er veel minder sociaal uitzien. En juist dat moet op lokaalniveau voorkomen worden. Gennep moet socialer, voor iedereen. Met mijn netwerk, kennis en ervaring wil ik mij dan ook na de verkiezingen hier sterk voor maken: Gennep, een plek waar iedereen fijn kan wonen.


Mail

ron.bos@vvdgennep.nl


Copyright VVD Gennep, januari 2018