Open brief aan winkeliers in het centrum van Gennep: Denk ook aan de ouderen met rollator

Op 19 november heeft de voorzitter van de VVD Gennep, Marian de Bruijn, een open brief aan de winkeliers in het centrum van Gennep gestuurd. Deze open brief is ook gepubliceerd op de eerste pagina van de Maas- en Niersbode van woensdag 24 november. In deze brief roept de VVD de winkeliers op rekening te houden met de ouderen met rollatoren en rolstoelen.

Tijdens het verkiezingsdebat op dinsdag 9 november voor ouderen in de Norbertushof werd niet alleen over het mislukte projekt de Goede Herder gesproken. Uit de ouderen kwamen ook vragen over de toegankelijkheid van de winkels in het centrum van Gennep. Doordat de winkeliers steeds meer uitstallingen buiten voor hun winkel zetten, wordt het winkelen voor de oudere mensen met rollator of de mensen in rolstoel steeds moelijker.

Dit was de reden voor de voorzitter van de VVD Gennep, Marian de Bruijn, een open brief aan de winkeliers te sturen. In deze brief vraagt ze bij de winkeliers om begrip voor mensen die slecht ter been zijn.

Probeer maar eens slecht ter been zijnde, al of niet met een rollator of rolstoel, van de ene winkel naar de andere te komen. Het lukt wel, maar vaak met moeite. 

Laten wij het de oudere mensen of jonge mensen (met een kinderwagen bijvoorbeeld) iets gemakkelijker maken. Laten wij met zijn allen hierom denken. Ook de plaats van borden op de trottoirs kan vaak veel beter. Denk in de Zandstraat om die verdiepte goot.

Wij hopen dat u het met ons eens bent: laten we van Gennep een fijne stad om te winkelen maken. Begin bij  je zelf. Vraag niet wat doet de gemeente voor mij, maar wat doe ik voor de gemeente (en haar burgers).

Ook spreekt zij die verschrikkelijke goten in de Zandstraat aan. Zelfs gezonde mensen verstuiken hun enkel door die 1 cm lager liggende goten.  

De Maas- en Niersbode bestede op de voorpagina van haar editie van 24 november aandacht aan de oproep.