Janine van Hulsteijn

© VVD Gennep

Mijn naam is Janine van Hulsteijn en ik woon met mijn gezin met veel plezier sinds 1999 in Heijen.

Maar ik woon niet alleen meer met mijn gezin want ik ben ook mantelzorger. Mijn ouders zijn namelijk een paar jaar geleden gezellig bij ons komen wonen in een mantelzorgwoning.

Ik ben geboren in de Overbetuwe in een puur liberaal ondernemersnest. Politiek heeft eigenlijk altijd wel mijn interesse gehad, uiteraard werd dat gevoed door het feit dat wij als gezin actief waren binnen de lokale VVD en daarnaast ben ik al jong lid geworden van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD).

Tijdens mijn rechtenstudie in Nijmegen kwamen er andere interesses naar boven en werd de betrokkenheid met de politiek minder. De VVD is nooit uit mijn hart gegaan en inmiddels probeer ik alweer enige tijd om op lokaal niveau mijn steentje bij te gaan dragen aan het opbouwen van een leefgemeenschap (meer) gestoeld op onze liberale uitgangspunten.

Carpe diem is mijn levensmotto en dus heb ik naast werken, nog wel een aantal activiteiten waar ik veel plezier aan heb. Ik hou van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden, watersport, skiën en wandelen. Ik heb een baan waarbij ik veel zit en dat is niet goed. Daarom probeer ik per dag 10.000 stappen te zetten om fit te blijven. Daar voel ik me prima bij!

Een andere hobby van mij is imkeren; ik vind het heerlijk om ‘in de bijen’ te werken in het voorjaar en zomer en daar mooie honing voor terug te krijgen. De bijenvolken staan momenteel helaas zwaar onder druk en kunnen wel wat steun gebruiken. Met imkeren draag ik daaraan mijn steentje bij.

Sinds 2004 ben ik bestuurslid van de Stichting Johannes Engelen tot Behoud van de Monumentale Protestante Kerk te Gennep, deze stichting organiseert o.a. concerten en de inmiddels beroemde Kaarsjesavond op 21 december in Gennep.

Met veel plezier was ik de afgelopen jaren fractievoorzitter van de VVD Gennep en met evenveel plezier vervul ik nu ook mijn taak als wethouder, ik heb er zin in!


Mail j.vanhulsteijn@gennep.nl
Twitter@JvHulsteijn

Copyright VVD Gennep, januari 2018