Bram Nijst

Beste lezer,

Mijn naam is Bram Nijst, 23 jaar en verkiesbaar als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. In het dagelijks leven studeer ik bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ik ook op kamers zit. In de weekenden kom ik graag terug naar Ottersum, het leukste dorp van Nederland.

Misschien heeft iedereen wel een wat vreemdere hobby heeft die je niet direct terugziet bij de mensen om je heen. Voor mij is die hobby politiek. Ondanks het feit dat ik verreweg als jongste actief ben in de Gennepse politiek, haal ik er veel plezier uit, mede door de leuke actieve club die de VVD Gennep is geworden afgelopen jaren. Daarnaast ervaar ik het politieke werk als zeer leerzaam.

De VVD is mijn partij omdat ik het belangrijk vind dat je als individu moet kunnen zijn wie je wilt zijn. Je moet je eigen keuzes kunnen maken. M.i. is het tijd voor een nieuw tijdperk in de Gennepse politiek. Nadat de VVD meer dan 40 jaar in de oppositie heeft gezeten, wordt het tijd voor verandering. Veel mensen ervaren eerder last van de Gemeente dan dat ze er voor hen is. Door het belemmeren van lokale initiatieven als het Waldrakkersfeest en de Gennepse pleinfeesten wordt dit er niet beter op. Zeker nu onze regio is aangewezen als krimpregio, is het van groot belang dat we werken aan de leefbaarheid in onze gemeente. Als (gemeentelijke) overheid dien je mensen die wat ondernemen dan ook te stimuleren, niet in de weg te zitten. Uiteindelijk haal je op die manier het beste uit de samenleving naar boven!

Heeft u idee├źn, opmerkingen of vragen? U kunt me altijd bereiken via bram.nijst@vvdgennep.nl. 

Copyright VVD Gennep, januari 2018