Meer veiligheid voor de Goorseweg?!

Er komt een onderzoek naar de verkeersveiligheid op de Goorseweg in Ottersum. Dit heeft een meerderheid van de gemeenteraad besloten op verzoek van de oppositiepartijen CDA, VVD en PvdA. Als VVD Gennep zijn wij van mening dat de verkeerssituatie ter plaatse te onveilig is. Het ontbreken van verlichting en te hard rijden tussen het dorp en het sportterrein maakt dat vooral de veiligheid van fietsers en voetgangers vaak in het gedrang zijn. Nu heeft het College de opdracht gekregen om hier op korte termijn onderzoek naar te doen en met oplossingen te komen. Een besluit dat echter niet op steun van de gehele raad kon rekenen.

Dat wij als oppositiepartijen hiermee een serieus probleem voor de bewoners willen oplossen werd ons in eerste instantie niet in dank afgenomen door de coalitiepartijen SP, D66 en Kern. Opkomen voor burgers is blijkbaar niet gewenst. Dit werd door D66-raadslid Frank Pubben het indienen van deze motie zelfs afgedaan als ”mee te huilen met alle gevoelens en emoties (van de burgers – red.) en dat op te jutten”. Een uitspraak die schandalig is voor een raadslid, maar een uitspraak waar hij ondanks dringend verzoek vanuit de oppositie geen afstand van wilde nemen.

Op de Goorseweg tussen het sportterrein en de kruising met de Aaldonksestraat is in de avond en nacht geen enkele verlichting. Dit heeft tot gevolg dat sporters met name in de meeste maanden van het jaar in het donker naar de sportvelden moeten fietsen, iets dat niet wenselijk is voor de sociale en fysieke veiligheid. Het College was het eens met onze conclusies en steunde in tegenstelling tot de coalitiepartijen van begin af aan onze motie hierover. Uiteindelijk draaiden ook alle overige partijen en stemden ze in met de motie van de oppositie. In de hele raad was echter één tegenstem: D66-raadslid Frank Pubben is waarschijnlijk tot op de dag van vandaag van mening dat hier politiek wordt bedreven voor huilende burgers...