Betere sportvoorzieningen voor Vitesse ‘08

‘Het duurt even maar dan heb je ook iets!’ Dit was de unanieme conclusie die de commissie Samenleving en Milieu maandag 14 december 2015 heeft getrokken na het bespreken van het gewijzigde voorstel voor de sportvelden van Vitesse ’08. Eerder dit jaar stelde het College van burgemeester en wethouders nog voor om slechts de drainage van het hoofdveld van de Heijkuul te vernieuwen, maar dat stuitte op weerstand bij de sportvereniging en alle politieke partijen. Het College moest toen terug naar de tekentafel, in overleg met Vitesse ’08 en kwam in december weer met een gewijzigd voorstel naar de raadscommissie. Nu met diverse opties voor de toekomst en met als voorkeursvariant het aanleggen van een kunstgrasveld.

Dat een kunstgrasveld de voorkeur zou hebben van Vitesse ’08 was voor de VVD Gennep al duidelijk sinds het bezoek dat wij in 2014 aan de vereniging mochten brengen met onze fractievoorzitter Janine van Hulsteijn. Op dat moment waren er al gesprekken gaande met de gemeente over de toekomst van de velden, maar was de aanleg van kunstgras nog geen optie voor de gemeente. Dankzij alle politieke inzet van de afgelopen maanden veranderde ook het standpunt van de gemeente en is er naar financieringsmogelijkheden gekeken.

Uiteraard sprak de VVD fractie ter voorbereiding op de commissie Samenleving en Milieu van afgelopen december opnieuw met vertegenwoordigers van Vitesse ’08 om te kijken of er nog open punten waren. En ja natuurlijk, ook dit keer waren er nog twee kleine maar wel belangrijke punten niet goed opgenomen in het voorstel.

Allereerst de hoogte van het veld: het hoofdveld van Vitesse ’08 kampt met wateroverlast. Om dit voor altijd op te lossen moet een verhoging van 40 cm komen, de gemeente wilde het veld echter slechts 30 cm verhogen. Dit omdat een verdere verhoging boven het budget zou gaan. Echter, het behalen van milieudoelstellingen en het toekomstbestendig maken van het veld heeft voor de VVD en gelukkig ook voor alle overige partijen meer prioriteit en dus werden alle partijen het al tijdens de commissie eens dat op dit punt een aanpassing moet komen in het besluit dat de gemeenteraad in januari zal nemen.

Daarnaast werd gesproken over de renovatiefinanciering. Hier wilde de gemeente een precedent scheppen en Vitesse ’08 minder geld gaan geven dan andere verenigingen met kunstgrasvelden. Ook dit punt wordt op aandringen van de politieke partijen gewijzigd in het uiteindelijke raadsbesluit.

Dus… een heel lang traject met veel werk en feitelijk zijn we er nog niet. Er is nu een voorstel, maar het besluit moet nog eerst worden genomen en dan moet de uitvoering nog volgen. De VVD heeft het College opgeroepen om vanaf nu constructief mee te werken aan een snelle realisatie zodat er zo min mogelijk impact ontstaat op de sportactiviteiten van Vitesse ’08. Wij blijven dit dossier kritisch volgen!