Tekort MGR: VVD fracties in Noord-Limburg stellen gezamenlijk vragen

Zeven gemeenten in de regio Noord-Limburg (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray) werken samen op het gebied van participatie, jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. De gemeenten hebben de inkoop van diensten in het Sociaal Domein centraal belegd bij de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling Sociaal Domein Limburg-Noord. Deze organisatie sluit voor de regiogemeenten raamovereenkomsten met aanbieders. Gezamenlijk inkopen contractmanagement en beheer is stukken voordeliger dan wanneer de zeven gemeenten dat individueel doen. Hiervoor is het bureau opgericht dat die inkoop verzorgt.

De vijf VVD-fracties in deze gemeenten constateren dat er zowel in organisatorisch als financieel opzicht tekorten ontstaan zijn in 2015 en heeft middels vragen haar zorgen aan de colleges overgebracht.

Deze vorm van gezamenlijk optreden is nieuw en passend in een verdere regionalisering waarin gemeenten samenwerken op velerlei gebieden.  Het is dan ook niet meer dan logisch dat gemeenteraden langs politieke lijn de samenwerking zoeken. De VVD doet dat in ieder geval en zal dat zeker in de toekomst vaker doen teneinde de burgers van deze gemeenten beter te kunnen bedienen.  

– EINDE PERSBERICHT –

Meer informatie:

VVD Gennep, Janine van Hulsteijn: 06-20627081