VVD op bezoek bij Kleefs bedrijf Ecovis

Afgelopen vrijdag, 24 juni 2016 had een kleine delegatie van de VVD een verrassend en waardevol werkbezoek bij de firma Ecovis in Kleve. De heer Volker Wein, manager van Ecovis had de VVD Gennep specifiek uitgenodigd om kennis te maken en bovenal om te komen praten over de politieke vraagstellingen met betrekking tot grensoverschrijdend ondernemen en werken.

Ecovis is een bedrijf met ruim 40 medewerkers die gespecialiseerd zijn op het begeleiden van firma’s en hun personeel bij grensoverschrijdend ondernemen en werken, met name op het gebied van fiscale regelgeving.

Nu hebben we binnen de EU vrijheid van goederenvervoer en personenverkeer, maar al snel bleek uit de praktijkvoorbeelden van de heer Wein dat het zo simpel in het dagelijks wonen en werken toch echt niet is.

Bijvoorbeeld het Duitse en Nederlandse belastingsysteem komen totaal niet overeen en dat leidt tot moeilijke en af en toe zelfs rond uit pijnlijke situaties.

Al met al een problematiek die niet zo eenvoudig op te lossen valt voor een kleine gemeenteraadsfractie maar die in onze grensregio absoluut van belang is.

De conclusie was dan ook dat we moeten gaan beginnen met het ons bewust worden van het probleem en vervolgens het aandacht gaan vragen voor deze problematiek op een hoger politiek niveau.

Iets dat de VVD gaarne bereid is om te doen, het is immers in ons aller belang om in onze grensregio zo vrij als mogelijk te kunnen wonen en werken en zo min mogelijk last te hebben van bureaucratische hordes en niet met elkaar harmoniserende regelgeving!