Voorjaarsnota: VVD met jong en fris geluid!

De VVD Gennep wil juist nu verandering in de Gennepse politiek. Niet vasthouden aan het verleden, maar werken aan de toekomst. Een bewuste keuze dan ook om niet met deze coalitie in zee te gaan!

De afgelopen weken heeft de VVD op diverse onderwerpen alsnog gelijk gekregen:

  • De Provincie Limburg is het met de VVD eens: schrappen van de rondweg Milsbeek is onbehoorlijk bestuur!
  • De Raad van State is het met de VVD eens: de gemeente kan niet zomaar de bestemming van een bedrijfswoning naar een burgerwoning wijzigen!
  • Burgemeester en wethouders zijn het ineens met de VVD eens: Een bovenmatige OZB-verhoging kan lijden tot dubbele lasten voor onze burgers!

Triest om te zien dat men niet naar de VVD wil luisteren. Desalniettemin maakt de VVD Gennep werk van verkiezingsbeloftes met deze voorstellen:

  1. Financiƫle steun voor de Pleinfeesten: voor 2015 incidenteel en daarna voor vijf jaar een financiƫle garantie zodat we dit prachtige evenement kunnen behouden voor Gennep!
  2. Het VVV-kantoor weer terug naar het stadhuis: Een zichtbare en logische locatie waardoor we het historische stadhuis in ere herstellen!
  3. Gratis WIFI in het centrum van Gennep: Ons winkelhart moet mee met de tijd, een gratis internetnetwerk met online aanbod van winkeliers en toeristische informatie is dringend nodig!
  4. Loket voor Nederlanders in het buitenland: Als grensgemeente moet Gennep een loket hebben waar Nederlanders die in het buitenland (bijvoorbeeld Duitsland) wonen ook naar toe kunnen. Dit is pas echt dienstverlening in de grensregio!
  5. Gemeentelijke ombudsman: Gennep krijgt te maken met zware nieuwe zorgtaken, een ombudsman kan met onafhankelijk advies bijdragen aan een beter beleid en een betere gemeente!