Blauwe zone bij parkeerproblemen Niersbrug

Afgelopen raadsvergadering stond ook het bestemmingsplan Keramiek Experience (oude brandweerkazerne) op de agenda. In principe was dit agendavoorstel een uitwerking van een reeds eerder door de raad genomen besluit om de Keramiek Experience te ontwikkelen en was er weinig discussie te verwachten.

Toch heeft de VVD dit voorstel aangegrepen om een motie in te dienen over de parkeerplaatsen op de hoek Niersbrug en Genneperhuisweg. De VVD was namelijk ter ore gekomen, na overleg met de ondernemers ter plaatse, dat de parkeerplaatsen daar langdurig worden bezet. Dat heeft tot gevolg dat de klanten van de ondernemers ter plaatse (met name in de Niersstraat) maar moeilijk een parkeerplaats kunnen bemachtigen om hun winkelier te bezoeken. Dat is natuurlijk een slechte zaak.

Om de parkeermogelijkheden ter plaatse te vergemakkelijken heeft de VVD dan ook een motie ingediend om een 'blauwe zone' te maken van de parkeerplaatsen met een maximum parkeerduur van 2 uur. Dit garandeert immers de doorloop van de bezetting en is het niet meer mogelijk om er een hele dag te staan.

Een grote meerderheid van de raad steunde dit initiatief van de VVD, alleen de SP vond het in het geheel niet noodzakelijk en stemde dus tegen de motie. Maar de meerderheid was meer dan groot genoeg en dus moet het college nu aan de slag om van die parkeerplaatsen op de hoek Niersbrug/Genneperhuisweg een blauwe zone te maken.