Definitieve uitslag verkiezingen Europees Parlement

Op 30 mei heeft de Kiesraad de definitieve uitslag van de verkiezingen van het Europees Parlement bekendgemaakt. De VVD behaalde 12,02 procent van de stemmen. Dat is een kleine plus ten opzichte van de vorige verkiezingen in 2009 en we behouden drie zetels. Onze Limburgse kandidaat Joost van den Akker is helaas niet gekozen.

Hij haalde 9041 stemmen, wat niet voldoende was om met voorkeursstemmen gekozen te worden. Ook in de gemeente Gennep wist Joost veel voorkeurstemmen te halen.

Bijzondere felicitaties gaan uit naar Jan Huitema en Caroline Nagtegaal, die voldoende voorkeursstemmen wist te behalen om de lijstvolgorde te doorbreken. Jan Huitema neemt zitting in het Europees Parlement en Caroline Nagtegaal is nu eerste opvolger.

Lijsttrekker Hans van Baalen: "De VVD heeft drie dikke zetels op eigen kracht behaald. Daar mogen we trots op zijn. Ik feliciteer ALDE-partner D66 met haar uitslag en alle andere partijen die winst hebben geboekt."

Volgens campagneleider Han ten Broeke is deze uitslag een goede basis om de komende jaren opnieuw een stevig VVD-geluid te laten horen en te blijven knokken voor een EU die goed is voor Nederland. 

Wij danken iedereen die VVD heeft gestemd!