Aankondiging: Ontslag raadslid Holger Rodoe

Toen ik op 3 januari 2011 werd beëdigd als raadslid voor de gemeente Gennep was ik nog geen halfjaar actief in de politiek. Ineens was ik het jongste lid van de gemeenteraad van onze prachtige gemeente Gennep. Het besluit om me kandidaat te stellen namens de VVD voor de uitgestelde gemeenteraadsverkiezingen in november 2010 heb ik toen vrij spontaan genomen met de intentie om me te kunnen inzetten voor de gemeente. De beslissing om nu deze brief te schrijven en daarmee te stoppen met de eervolle functie van volksvertegenwoordiger was echter in vergelijking met 2010 veel ingewikkelder.

Door de verplichtingen van studie en werk heb ik de afgelopen maanden steeds minder tijd gekregen om het raadswerk op een naar mijn mening goede en volledige wijze te kunnen invullen. Die vaststelling wringt bij mij en roept om een oplossing. Vandaar dat ik middels deze brief mijn ontslag indien als raadslid van de gemeente Gennep per 4 januari 2016.

In januari 2016 ben ik precies vijf jaar lid van de gemeenteraad; ik vind dat een mooi rond moment om te stoppen en deze functie over te dragen aan mijn opvolger.

Graag spreek ik mijn dank uit aan uiteraard mijn fractievoorzitter Janine van Hulsteijn, maar zeker ook aan alle huidige en voormalige collega-raadsleden waarmee ik de afgelopen jaren heb mogen samenwerken. Vooral in de eerste jaren van mijn raadslidmaatschap heb ik veel nieuwe kennis mogen opdoen dankzij alle adviezen die ik van politieke mee- en tegenstanders mocht krijgen. Een dank ook aan de griffie, en dan met name onze voormalige griffier Peter-Paul Moors voor alle ondersteuning.

Met vriendelijke groet,

Holger Rodoe

Raadslid VVD Gennep