Boeiende bijeenkomst met Eric Wiebes

Afgelopen zaterdag 04 maart was Eric Wiebes, staatssecretaris van Financiën in Boxmeer te gast om met burgers en ondernemers in gesprek te gaan over de toekomst van onze regionale economie in het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Tijdens een boeiende en interactieve bijeenkomst was het voor de aanwezigen mogelijk om op een toegankelijke wijze te discussiëren met Eric Wiebes.

Na een opening door burgemeester van Soest was het middagvoorzitterschap in handen van onze voorzitter Holger Rodoe. Aan de hand van prikkelende stellingen werd ieders mening geventileerd. Thema was het grensoverschrijdend samenwerken, iets waar onze regio al zeer sterk in is, maar de belemmeringen vanuit de landelijke politiek zijn daarbij onder de loep genomen. Denk hierbij aan het feit dat u AOW-opbouw lager is wanneer u in Duitsland werkt.

Ingeborg de Barbanson (VVD-Venray) en Judith Logtens (VVD-Boxmeer) hebben aan Eric Wiebes en de aanwezige Tweede Kamerleden en kandidaten Chantal Nijkerken en Hayke Veldman nog wat “huiswerk” meegegeven voor de komende periode. Onze regio is sterk, maar heeft andere behoeftes dan de Randstad. Uiteraard is de A77 aan bod gekomen, maar ook de provinciegrenzen en de parels uit Limburg.

Al met al een leuke bijeenkomst en we danken eenieder die aanwezig was voor de komst.

Judith Logtens, fractievoorzitter Boxmeer


foto: Eric Wiebes - Chantal Nijkerken - Judith Logtens - Ingeborg de Barbanson - Hayke Veldman