De bunker in bij Mondial van Dijk!

Samen met de VVD Boxmeer gingen onze fractievoorzitter Janine van Hulsteijn, Arie Kerkman voorzitter van de FDP Goch en Holger Rodoe, voorzitter van de VVD Maasland op 10 maart jl. een kijkje nemen bij Mondial van Dijk. Wat we die middag te zien en te horen kregen heeft ons versteld doen staan. Wat een inspiratie, creativiteit en puur ondernemerschap laten de gebroeders van Dijk van Mondial van Dijk zien. Want Mondial van Dijk – bij veel mensen bekend van verhuizingen – doet tegenwoordig nog veel meer. Als bedrijf hebben ze een MVO-predicaat (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en zijn ze bezig met circulaire economie en duurzaamheid die deze sector een nieuw elan geeft.

Tegen de verwachtingen in moesten we voor ons bezoek niet naar Boxmeer, maar naar luchthaven Weeze waar we werden ontvangen door Stijn van Dijk. De locatie: een voormalige bunker. Onder genot van een kop koffie gaf Stijn een toelichting over het werk van Mondial van Dijk. Naast verhuizingen zijn ze druk met verduurzaming door recycling van bijvoorbeeld bureaumeubels. De bunker met een oppervlakte van 1700 vierkante meter biedt opslagruimte voor kunst. Internationale kunsthandelaren en verzamelaren kunnen hier gebruik maken van de mooie ruimtes en faciliteiten. Tevens kunnen er exposities worden gehouden. Door de unieke ligging op de luchthaven is het tevens een douanedepot.

Uiteraard wilden wij met z’n allen nog even een rondleiding door de bunker. We vielen van de ene verbazing in de andere. De bunker is gebouwd door het Engelse leger tijdens de Koude Oorlog en is bedoeld om drie weken in te leven. De plafonds van 5,6 meter en muren van 4 tot 10 meter dik kunnen veel aanvallen weerstaan. Tijdens de rondleiding bleek dat Stijn van Dijk over elke ruimte iets wist te vertellen. De rondleiding was uniek en vol interessante weetjes en feiten.

Kortom: We hebben enorm veel opgestoken over dit prachtige grensoverschrijdende bedrijf en danken Stijn dan ook hartelijk voor zijn tijd.