SP draait en dus toch voortzetting plannen regiovisie

'Stoppen met projecten!’ Ziet u het nog staan, de verkiezingsbelofte van de SP Gennep tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2014? Daar blijkt weinig van terecht te komen nu de SP heeft besloten om alle projecten van de strategische regiovisie toch te laten uitvoeren. Een bewuste draai die de SP maakte tijdens de raadsvergadering van 26 mei!

In het najaar van 2014 hadden we het eindelijk voor elkaar: D66 en SP steunden toen een voorstel van de VVD om te stoppen met alle onnodige projecten en financiële uitgaven voor de strategische regiovisie, een prestige-programma van Gennep, Bergen en Mook/Middelaar. Maar raadsbesluiten gelden in de gemeente Gennep tegenwoordig niets meer, wat we eerder zagen bij de rondweg Milsbeek gebeurde nu alweer. Het College, dit keer SP-wethouder Lucassen, kwam met een voorstel om het besluit uit 2014 tot stoppen met de uitgaven voor de regiovisie terug te draaien. En zonder enige argumentatie ging de SP nu ineens wel weer geld besteden aan projecten.

Een terugblik op het besluit uit 2014:

De VVD is van mening dat er door het programmabureau van de regiovisie de afgelopen jaren goed werk is verricht door diverse plannen en visie te bedenken. Nu is het echter aan de gemeenten om er zelf werk van te maken, zonder een programmabureau. Wat ons betreft is er geen extern bureau nodig om de contacten met de buurgemeenten te garanderen, voor een goede verstandhouding is een gezamenlijke visie nodig zoals we die dankzij de regiovisie inmiddels hebben. Voor de uitvoering daarvan is duidelijk: als je gezamenlijk iets wil bereiken dan moet je gewoon zelf bet initiatief nemen en het contact onderhouden. Gewoon doen!

We hebben niet nog meer plannen en bestuurlijke uitwerking nodig, we zijn toe aan een realistische en sobere realisatie van de plannen. In dit kader is een programmabureau niet nodig en zijn ook geen interne ambtelijke uren wenselijk die betrekking hebben op de bestuurlijke uitwerking.

Onze conclusie:

We moeten de SP-wethouder en de SP-fractie, in samenwerking met KERN, CDA en PvdA ter verantwoording roepen voor alle kosten die zullen ontstaan door nieuwe prestigeprojecten. En is er in de gemeente Gennep slechts één fractie die daadwerkelijk wil stoppen met overbodige projecten: de VVD Gennep!