Gedeputeerde Beurskens bezoekt CNC Milsbeek

Ons maandelijkse werkbezoek werd afgelopen week samen met onze Limburgse gedeputeerde voor Economische Zaken Twan Beurskens gebracht aan CNC in Milsbeek. Een bijzondere coöperatie die op dit moment bezig is met uitbreiding om daarmee de productie verder te verbeteren.

Met enige vertraging – door file op de N271 – arriveerden onze lokale VVD’ers en de gedeputeerde vrijdagmiddag bij CNC om in gesprek te gaan met de directie en voor een rondleiding over het bedrijfsterrein. Het werkbezoek begon met een presentatie om het productieproces en de bedrijfstakken van CNC inhoudelijk toe te lichten. Naast de vestiging in Milsbeek zit CNC o.a. in Moerdijk waar de grondstoffen (paardenmest, kippenmest, stro en gips) verwerkt worden tot het eerste tussenproduct. Ruim de helft van dit product blijft in Moerdijk en wordt daar verder verwerkt tot het eindproduct. Maar een overgroot deel van de andere helft wordt ter verwerking dagelijks met vele vrachtauto’s naar Milsbeek vervoerd. Met de uitbreiding in onze gemeente wordt de eerste productiefase die voor verwerking hier bestemd is verplaatst zodat de vervoersbewegingen vanuit en naar Moerdijk dalen. Een bijkomend effect is de daling van tientallen vervoersbewegingen over de N271 door Milsbeek.

Tijdens de rondleiding over het terrein en een bezichtiging van de nieuwe hal voor productiefase 1 kregen wij een goed beeld bij de omvang van de ontwikkeling en investering die CNC doet. Door in de plannen bewust rekening te houden met de gebiedsinpassing en het voorkomen van overlast voor direct aanwonenden werden de bewoners in Milsbeek actief betrokken bij de uitbreiding. Juist omdat de nieuwbouw nog niet gereed is kregen wij de unieke kans om in de productietunnels te kijken en er doorheen te lopen.

Gedeputeerde Beurskens en onze fractievoorzitter Janine van Hulsteijn waren echt onder de indruk van de stappen die CNC zet om toekomstbestendig te blijven. We merken dat er al te vaak vraagtekens zijn bij hoe de gemeente Gennep omgaat met ondernemers in Milsbeek. Een gemeente moet ondernemers niet in de weg zitten maar faciliteren (uiteraard wel binnen de gestelde regels). Vandaar dat dit dan ook een prachtig voorbeeld is van een bedrijf dat de ruimte (op eigen terrein) krijgt om uit te breiden en banen te creëren!