Kamerlid Chantal Nijkerken bezoekt opnieuw woonboten Paesplas

Rond de jaarwisseling 2016/2017 werden de woonbootbewoners in de Paesplas getroffen door een extreem laag waterpeil na het stuwongeluk in Grave. Vandaag, ruim acht maanden na het ongeluk, gingen VVD Tweede Kamerlid Chantal Nijkerken en onze fractievoorzitter Janine van Hulsteijn nog eens een kijkje nemen bij de Paesplas.

Enkele dagen na het stuwongeluk in Grave kwam Chantal Nijkerken in januari persoonlijk langs om een indruk te krijgen van de schade. Naast het feit dat ze destijds de minister heeft verzocht om snel maatregelen te treffen om de situatie op te lossen was het voor Chantal van belang om te luisteren naar de bewoners, ondernemers en de betrokken gemeentebestuurders. Op locatie in Grave en Gennep zag ze de problemen voor alle (woon)boten en kreeg ze een goed beeld van de samenwerking met de verschillende overheidsinstanties.

Samen met bewoners ging Chantal ook kijken op een woonboot en beloofde zij in een gesprek om nog een keer terug te komen als de situatie weer hersteld was. Vandaag loste zij deze belofte dus keurig in.

Voorafgaand aan het bezoek bij de woonboten waren Chantal Nijkerken en Janine van Hulsteijn op werkbezoek bij Teunesen Zand en Grint. Er werd gesproken over de rol van dit bedrijf als werkgever in de gemeente Gennep, onze regio en de provincie Limburg. Uiteraard werd stilgestaan bij de ontzanding bij de Banen en Koningsven-De Diepen.