Bijzonder werkbezoek bij ‘t Geveltje

Een werkbezoek bij een van onze lokale horeca is altijd de moeite waard, juist omdat we kunnen horen waar ze tegenaan lopen of wat hun ideeën zijn voor onze gemeente. Vandaar dat ons werkbezoek op vrijdag 23 februari bij ’t Geveltje ook weer bijzonder was.

Wij werden hartelijk ontvangen door de jonge ondernemers Stefan Vloet & Ankie van de Mooren. Zij hebben in maart 2015 deze horeca onderneming overgenomen om in april 2015 het als brasserie ’t Geveltje weer te heropenen. Een brasserie waar kwaliteit en lokale oorsprong hoog in het vaandel staan. Je kunt hier terecht voor lunch, diner of een drankje binnen of op het mooie ruime terras buiten.

Tijdens dit bezoek kregen wij letterlijk een kijkje in de keuken en zagen wij de passie waarmee iedereen bij ’t Geveltje werkt. De ambitie om naast een succesvolle eigen zaak ook een bijdrage te leveren aan de uitstraling van de gemeente is meer dan zichtbaar. Juist door zelf ook een aantal leuke evenementen, zoals wijn op het Plein organiseren willen Stefan en Ankie zorgen voor positieve reuring in het centrum van Gennep. Daarmee trek je tenslotte inwoners naar de lokale horeca, maar zeker ook gasten uit de nabije omgeving naar ons stadje. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is de faciliterende rol van de gemeente. Door lokale regels en heffingen, zoals de kosten voor een evenementenvergunning worden ondernemers en verenigingen juist tegengewerkt i.p.v. dat de gemeente gaat ondersteunen bij het organiseren van activiteiten. Het is toch van de zotte dat ondernemers zoals ’t Geveltje moeten betalen om er bijvoorbeeld tijdens de Vierdaagse op het Jan Lindersplein een feest van te maken. Vandaar dat onze fractievoorzitter Janine van Hulsteijn ook heeft aangegeven dat de VVD binnenkort met een initiatiefvoorstel zal komen om dit soort overbodige kosten af te schaffen.

Het was een zeer geslaagd bezoek en uiteraard bleven wij na afloop ook nog even een hapje eten. Stefan en Ankie bedankt en wij wensen jullie nog veel succesvolle jaren toe in ’t Geveltje!