Werkbezoek bij vernieuwde Auto Velthuis

Het was op vrijdag 16 maart weer tijd voor een werkbezoek, dit keer opende Auto Velthuis in Heijen voor ons de deuren. We werden in de recent verbouwde showroom gastvrij ontvangen door eigenaar Twan Roodbeen met een heerlijke kop koffie met voorjaarskoekjes. Twan stak meteen van wal en legde uit dat ze de laatste weken met verbouwen bezig zijn geweest en Auto Velthuis nu voldoet aan de nieuwste huisstijl standaard van Peugeot. En het moet gezegd zijn, de nieuwe diep blauwe Peugeot kleur die je o.a. op de façade buiten ziet, heeft een hele chique uitstraling!

© VVD Gennep

Ook binnen is er van alles opgeknapt en ziet het er puik uit! Twan vertelde vervolgens hoe hij bij Auto Velthuis terecht is gekomen, al meer dan 20 jaar geleden, en welke ontwikkelingen het bedrijf heeft meegemaakt. Ooit in 1962 in Ottersum opgericht gaf Koos ten Haaf in 1991 de leiding door aan Hans Velthuis die het bedrijf verplaatste naar Heijen. Sinds 2001 is Twan directeur van het bedrijf.

Na de toelichting over het ontstaan van Auto Velthuis kwam het moment dat we de auto’s in de showroom beter gingen bekijken… menig hart ging toen sneller kloppen, zeker van een auto met 22”wielen en vol met elektrische snufjes. Na de showroom en de zeer schone werkplaats, ging de tour verder naar de autowasstraten. De autowasstraten van Auto Velthuis worden druk bezocht. Zeer interessant daarbij was dat al het vuile water van de wasstraat in een speciale installatie weer schoon wordt gemaakt en vervolgens hergebruikt wordt. Zeer milieuvriendelijk dus! We kregen ook een kijkje in de autopoetskeuken waar o.a. gepolijst wordt, vlekken worden verwijderd en waar je ook een glascoating op je autolak kunt laten aanbrengen.

Kortom: Auto Velthuis biedt een zeer breed automotive pakket aan en ook dit bedrijf is een pareltje in ons midden. Twan en personeel, hartelijk bedankt voor de gastvrije ontvangst en de leuke kijk in de auto keuken!