Uniek bezoek bij De Kroon Flowers

Aan de zuidzijde van Milsbeek tussen Rijksweg en Bloemenstraat ligt De Kroon Flowers. Op vrijdag 02 maart waren wij op werkbezoek bij dit mooie familiebedrijf dat gespecialiseerd is in bloemen, planten, bomen, woonaccessoires en workshops.

© VVD Gennep

Wij werden enthousiast welkom geheten door Paul, Wilma, Michiel en Ferdinand van Lent. De rondleiding door de zaak begon na het voorstelrondje en we en zagen meteen dat de zaak de afgelopen jaren, met name door de komst van Wilma, steeds verder is uitgegroeid van kwekerij en tuincentrum tot nu een gezellige winkel voor bloemen, planten, bomen, decoraties voor binnen en buiten en zelfs een locatie voor workshops! Zoals regelmatig tijdens onze werkbezoeken bleek ook hier weer dat er veel meer bij het voeren van dit bedrijf komt kijken dan dat je als buitenstaander verwacht. Als je gaat ondernemen in de ‘planten’ ben je vooral veel op pad: naar de bloemenveilig, naar markten of naar klanten. Waar in het verleden nog veel versmarkten werden bezocht wordt hier helaas wel een daling in bezoekers zichtbaar. Steeds minder mensen komen überhaupt naar de markt en ook het aantal klanten voor bloemen en het budget van die klanten wordt minder. Vandaar dat De Kroon Flowers sinds enkele jaren ook nadrukkelijk werk maakt van een uitbreiding van het assortiment rondom het tuincentrum en met een breed en vooral ook leuk aanbod voor aankleding van huis en tuin is gestart. Zoals gezegd is De Kroon Flowers ook een unieke locatie voor workshops, een aanbod waar de gemeente Gennep zelf ook al gebruik van heeft gemaakt. Tussen de prachtige bloemen en planten is een heerlijke ruimte gecreëerd die aanmoedigt tot out-of-the-box denken.

Uiteraard werd ook gesproken over zaken waar het bedrijf – bijvoorbeeld in het contact met de gemeente – tegenaan loopt. De meest opvallende aandachtspunten zijn de verkeersveiligheid bij de in-/uitrit op de N271 waar door de hoeveelheid bomen te weinig zicht is op aankomend verkeer en de aanstaande hoogwatermaatregelen voor de Maas met de dijkverhoging. Beide punten nemen wij graag mee om er in de nieuwe raadsperiode z.s.m. mee aan de slag te gaan.

Het was een indrukwekkend bedrijfsbezoek. Dank aan familie van Lent van De Kroon Flowers voor de gastvrijheid!