Terrassenbelasting in Gennep van de baan!

Tijdens de behandeling van de begroting 2015 in november 2014 werden de plannen voor de terrassenbelasting al aangekondigd door het college van SP, Kern en D66. De VVD heeft hier toen al groot bezwaar tegen gemaakt! Afgelopen maandag kwam de terrassenbelasting weer ter sprake tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota op initiatief van het CDA.

Al snel bleek gelukkig een grote meerderheid tegen deze nieuwe vorm van belasting te zijn. Wat de VVD betreft is terrassenbelasting namelijk puur een vorm van ondernemertje pesten en een kwestie van de gemeentekas spekken. Gennep profileert zich als toeristische gemeente en wil graag een levendig centrum. De horeca ondernemers proberen nu juist iets te maken van ons centrum met aantrekkelijke terrassen en activiteiten die zij organiseren. Een aantrekkelijk terras is natuurlijk in hen belang maar ook in het belang van het toeristische Gennep! Wat de VVD betreft werkt de invoering van een terrassenbelasting dan ook compleet averechts. Horeca ondernemers benaderden ons op voorhand al met de boodschap dat zijn hun terrassen zouden sluiten of ernstig zouden verkleinen., want je moet veel drankjes omzetten om de terrassenbelasting te kunnen betalen... en dat zagen de ondernemers helemaal niet zitten. Ziet u het al voor zich op een mooie warme zomerse dag? Geen terrasje te vinden in Gennep!

De VVD begrijpt helemaal niet hoe het college tot dit voorstel heeft kunnen komen dat enige vorm van visie van het college op de toeristische ontwikkeling van Gennep ontbeert.

Zoals gezegd was er een overgrote meerderheid van de raad tegen de invoering van terrassenbelasting, alleen de Kern stemde, overigens totaal onbegrijpelijk, niet voor het voorlopig afschieten van deze plannen, dus met 14 stemmen voor en 3 tegen werd de invoering van deze terrassenbelasting aangenomen.

Een wijs besluit van de raad en wat de VVD betreft voeren we overbodige en averechts werkende belasting helemaal nooit in!