'Varen met de sloep, om te ontspannen!'

Het is een prachtige zomer en dankzij het politieke reces heb ik goed kunnen genieten van het mooie weer. Inmiddels ben ik al weer 100 dagen wethouder van en voor de Gemeente Gennep en haar inwoners. Een geweldige eer, maar waar ook veel bij komt kijken. De eerste weken stonden vooral in het teken van kennismaken met ambtenaren, collega-wethouders uit de regio en heel veel ondernemers en inwoners spreken. Daarnaast kwamen ook al de nodige inhoudelijke stukken over mijn bureau.

Zo heeft het College in gezamenlijk overleg besloten om de volleybaldames van Flynth FAST Dames in het kader van topsportbeleid financieel te ondersteunen. We zijn gestart met een onderzoek naar alle verkeersknelpunten in de gemeente, waaronder de Zwarteweg in Milsbeek en het kruispunt Hoofdstraat Heijen om hier binnenkort maatregelen te kunnen nemen. Soms moet je ook minder populaire besluiten nemen: na goed regionaal praktijkonderzoek, gesprekken met ondernemers en uitgebreid intern overleg heeft het College op mijn voorzet besloten dat er geen gratis wifi komt in het centrum van Gennep. Er waren daarvoor verschillende argumenten, maar de afweging om financieel te focussen op het glasvezelnetwerk was erg belangrijk voor mij.

Dit soort besluiten nemen, juist omdat het initiƫle voorstel vanuit mijn eigen partij kwam, zijn niet altijd makkelijk maar wel noodzakelijk. Dan is het daarna fijn om even je hoofd leeg te maken en te genieten van onze mooie natuur, bijvoorbeeld vanaf de Maas. Varen met de sloep, dat zijn de momenten om heerlijk te kunnen ontspannen zodat ik daarna weer volop aan de slag kunt voor onze lokale gemeenschap. Ik heb genoten van deze zomer en mijn eerste 100 dagen als wethouder. Laat de nazomer maar komen, ik heb er zin in!

Uw Janine van Hulsteijn

Wethouder

Economische Zaken, Middelen, Vrijetijdseconomie, Mobiliteit, Frontoffice

Zet cookies aan om de video te tonen.