1e Trimesterrapportage: alle signalen op rood!

Afgelopen maandag werd de 1e Trimester rapportage in de gemeenteraad. Deze rapportage geeft weer hoe de jaarrekening 2015 er financieel uitgaat zien als we doorgaan zoals we dat de eerste 3 maanden van 2015 hebben gedaan. Een financieel doorkijkje dus: nou 2015 eindigt bloedrood als we doorgaan op de ingeslagen weg!

De uitkomst van de trimester rapportage is dat we het boekjaar 2015 zullen afsluiten met een verlies van maar liefst euro 231.000! Alle signalen staan dus op rood, het jaar 2015 wordt dus een bloedrood jaar financieel gezien als het college doorgaat op de huidige manier. Dat moest ook SP wethouder Peter Lucassen toegeven die financiƫn in zijn portefeuille heeft.

Vervolgens vroeg de VVD de wethouder hoe hij dit jaar nog denkt te redden van de rode cijfers. Het antwoord was werkelijk verbijsterend....

Het college denk dat ze nog met gerust hart nog even af kan wachten voordat ze haar beleid moet ombuigen. letterlijk viel er te horen "Er zullen aan het einde van het jaar nog wel wat meevallers komen en we hebben immers ook nog een pot van 800.000 euro op het sociaal domein". Het college is dus totaal niet van zinnen met de kennis van nu structureel haar uitgaven in te perken maar laat het gewoon gebeuren! Zij kiest er dus bewust voor om nu niet om te buigen en dus enkel af te wachten. Hoe onverantwoord kun je zijn! 

Het coalitieprogramma heet 'doen'... nou op het gebied van financiĆ«n over 2015 doet het college momenteel helemaal niets... en de coalitiepartijen SP, D66 en Kern kijken enkel toe.... ook zij steunden de VVD niet in haar oproep toch vooral dit jaar financieel te redden!