Werkbezoek aan Spit Natuursteen, Heijen

Bezig met het einde, met het oog op de toekomst. Zo kan je Spit Natuursteen in Heijen wel omschrijven. Aan dit bijzondere bedrijf legde een delegatie van VVD Gennep, met ondermeer VVD Wethouder Janine van Hulsteijn, op vrijdag 28 september een werkbezoek af.

Na ontvangst met koffie en appeltaart gaf Frank Spit een rondleiding door zijn ruime toonzaal met tientallen grafmonumenten. Daarna werd een kijkje genomen in de werkplaats, waar grote platen steen bewerkt worden en van tekst en ornamenten voorzien, alles naar wens van de nabestaanden. Ook restauratie van oudere grafzerken, het toevoegen van namen van overledenen en dergelijke behoort tot de dagelijkse werkzaamheden van dit gespecialiseerde bedrijf.

Achter de werkplaats liet Frank Spit nog het grote opslagterrein zien, waar talloze onbewerkte platen natuursteen en deels voorbereide grafmonumenten overzichtelijk staan opgesteld.

Het interessante en meer dan geslaagde VVD werkbezoek werd afgesloten met een heus "keukentafelgesprek", napraten met een hapje en een drankje dus.Frank Spit en Kim van der Windt, bedankt voor jullie tijd en het gastvrije onthaal....!

Ook eens mee op zo'n interessant werkbezoek? Word dan lid van VVD Gennep: https://www.vvd.nl/word-lid/