‘Samenwerking’ sleutelwoord voor Provincie

Gezellig en ontspannen, die eerste “Politiek & Pils” op 12 oktober, in de Mouter te Gennep. Een geslaagde vrijdagmiddagborrel waar veel over de lokale, provinciale en soms ook de landelijke politiek werd gesproken. Uiteraard onder genot van een drankje.

Onze bijeenkomst begon met een onverwacht bezoek van de Gennepse Veldwachters, met hun bekende humor en een passend cadeau voor onze gastspreker Karin Straus: echt Genneps Veldwachtersbier. Door file onderweg naar Gennep had Karin Straus enige vertraging en zodoende werd het cadeau door onze wethouder Janine van Hulsteijn in ontvangst genomen en later door haar overhandigd aan Karin.

Na het openingswoord door gastheer en fractievoorzitter Holger Rodoe vertelde Janine over haar eerste maanden als wethouder en prees ze de prettige en constructieve samenwerking met de coalitiepartijen CDA en SP, in het college en de raad. Als wethouder financiën heeft ze nu een spannende periode: binnenkort wordt in de gemeenteraad haar eerste begroting voor het komende jaar besproken met alle plannen van de nieuwe coalitie. In een vooruitblik gaf Janine aan waar de gemeente in 2019 mee aan de slag gaat:

  • op gebied van toerisme en recreatie zal er meer worden geïnvesteerd zodat de toeristenbelasting ook terugvloeit naar die sector;
  • er wordt werk gemaakt van het economisch beleid door overbodige regels af te schaffen of te versoepelen zoals bij de evenementenvergunning en door winkelleegstand aan te pakken;
  • haar CDA-collega Peperzak is volop bezig met nieuwe woningbouwplannen bij de Gennepermolen en de Steenfabriek Milsbeek;
  • en SP-collega Lucassen is bezig met de transitie binnen het sociaal domein en ondersteuning van minima.

Na vragen uit de zaal werd er ook gesproken over de zorgen rondom de aanwezigheid van hulpdiensten. Een cruciaal punt waar wij als VVD Gennep lokaal veel aandacht aan besteden, maar zeker ook optrekken samen met de VVD’ers uit de regio, provincie en de landelijke politiek in Den Haag.

Vervolgens was het woord aan Karin Straus. Zij lichtte toe wat haar plannen en ambities zijn als lijsttrekker voor de komende Provinciale Statenverkiezingen en welke koers er bij de Provincie de komende jaren nodig is. Sleutelwoord was “samenwerking”, zowel in de Provinciale Staten als met “Den Haag” en vanzelfsprekend vanuit de Provincie met alle Limburgse gemeenten. Daar valt volgens Karin nog wel wat te winnen door te zorgen dat de Provincie – nu nog te vaak een ver-van-mijn-bed-show – dichter bij de mensen komt te staan.

Met een hapje en een drankje werd een mooie “Politiek & Pils” afgesloten, waarbij onze gastheer alvast het vervolg aankondigde: de VVD Nieuwjaarsborrel op 4 januari 2019. Namens onze fractie nodigen wij iedereen alvast van harte uit!