Bijzonder werkbezoek aan DSV zaden

Het was een bijzonder bezoek dat een flinke delegatie van de VVD Gennep op vrijdag 28 oktober heeft gebracht aan het grootste bedrijf van Ven-Zelderheide: DSV. Met zo’n 55 werknemers een belangrijke werkgever in onze regio.

Na de gastvrije ontvangst, vertelden algemeen directeur Edwin van Sligter en teamleider veredeling Lukas Wolters  uitgebreid over “hun” bedrijf, onderdeel van Deutsche Saat Veredelung.

De Nederlandse vestiging houdt zich vooral bezig met het veredelen, produceren en verkopen van zaden, zoals gras, mais, koolzaad en dergelijke. De veredeling van gras zorgt er voor dat smaak en verteerbaarheid, maar ook de duurzaamheid van een weiland verbeterd worden. Zo gaat de wei langer mee, de koeien produceren meer melk en juist minder mest.  Door deze kwaliteiten groeit maar liefst op een derde van alle weilanden in Nederland het gras van DSV.

Maar ook met andere zaden wordt volop gewerkt aan verbetering van de rassen, waarvoor minimaal 10 jaar nodig is om het verbeterde zaad ontwikkeld, getest en goedgekeurd in Europa te mogen verkopen.

Na de bezichtiging van de opslag en expeditie, volgde nog een rondrit door de uitgestrekte proefvelden. Met uitleg door Lukas Wolters, over de verschillende aangeplante rassen, testmethoden en nog veel meer interessante details.

Het interessante VVD Gennep werkbezoek werd hiermee afgesloten, waarna hartelijk afscheid van Edwin van Sligter en Lukas Wolters werd genomen.

Heren, DSV, bedankt!