VVD Gennep op de sportieve toer....

Want voor het maandelijkse werkbezoek werd de Giant Store bezocht. De fietsen speciaalzaak van Rene Zeegers aan de Langstraat in Milsbeek, waar je zo'n winkel eigenlijk helemaal niet verwacht.

Volgens de makkelijk vertellende en enthousiaste eigenaar is dat ook niet echt nodig. Sinds hij de zaak in 2007 begon, is het aantal trouwe klanten alleen maar gegroeid. Niet door adverteren maar door mond op mond reclame. Want Rene en zijn 3 medewerkers weten waar ze het over hebben, als het over fietsen gaat. Goed advies bij de aanschaf van een fiets, maar meer nog de uitstekende nazorg bij service en reparatie.

Sinds enige tijd is de winkel omgetoverd tot een van de ruim 50 Giant Stores in Nederland. "Een bewuste keuze", vertelt Rene, "want Giant is de enige fietsfabrikant die alle typen fiets produceert". Dus stads- en tourfietsen, al dan niet elektrisch, maar ook mountain bikes en racefietsen. In de fabriek in Lelystad bouwt Giant zo'n 8 miljoen fietsen per jaar. Jammer genoeg ook hier met veel arbeiders uit het Oostblok. "Ze kunnen gewoon niet genoeg technisch opgeleide Nederlanders krijgen", aldus Rene.

Wethouder Janine van Hulsteijn, ondermeer verantwoordelijk voor recreatie, keek samen met burgerraadsleden Beppie Bosten en Charles Logcher en enkele ondersteunende VVD leden haar ogen uit bij het zien van de uitgebreide collectie fietsen. Technische hoogstandjes, waarvoor dan ook een ruime servicewerkplaats nodig is. Alle merken fietsen kunnen worden gerepareerd, ook racefietsen, waarvoor op de bovenverdieping zelfs een aparte werkplaats is ingericht.

Noord Limburg, Gennep en omgeving is qua natuur en faciliteiten bij uitstek geschikt om te fietsen. Een speciaalzaak als deze Giant Store is hier dan ook goed op zijn plaats, voor zowel de sportieve als de recreatieve fietser.

Mooi om te zien hoe de vroegere “fietsenmaker” tegenwoordig een echt high-tech bedrijf is geworden. Rene Zeegers, bedankt!