VVD Gennep: Happen & Trappen

Even gezellig bijpraten na de vakantieperiode, tijdens een fietstocht langs interessante instellingen en bedrijven in onze gemeente: zo begon het nieuwe politieke jaar voor VVD Gennep.

Na een gezamenlijk lunch op het terras van Hotel de Kroon, voerde de eerste “etappe” naar Minicamping “de Looierheide”. Op deze ruim opgezette camping, mooi gelegen tussen veel groen, werd de groep ontvangen door Jan en Marian. Tijdens een korte rondleiding werd verteld over het mooie van de kleinschaligheid: veel persoonlijk contact met de kampeerders, die dan ook  vaak weer terugkomen voor een volgende vakantie. In het seizoen zijn de beschikbare plaatsen vrijwel altijd bezet, terwijl er soms nog extra plekken beschikbaar zijn voor weekend overnachtingen, zoals nu met Woodstock Roepaan.

Het bezoek van de VVD was niet geheel toevallig: de minicamping bestaat 25 jaar. Reden dus voor wethouder Janine van Hulsteijn om Jan en Marian te feliciteren en ze het bekende VVD plankje met Gennepse spreuken te overhandigen.

 

Weer op de pedalen:  Zorgboerderij ’t Riezenbroek. Een prachtig initiatief van Chiel en Anke, die in 2002 de boerderij overnamen van Chiel’s vader. Het aantal melkkoeien is sindsdien gegroeid van zo’n 60 toen, naar ongeveer 200 nu. Bovendien werd de overgang gemaakt naar volledig biologisch.

Anke startte ondertussen de kinderopvang Bonte Koe en later de dagbesteding 't Riezenbroek voor veelal demente ouderen. Beide instelling zijn mooi, ruim, licht en vooral voor de oudjes lekker knus ingericht. En met dieren, de boerderij, is het er natuurlijk altijd levendig, voor jong en oud.

Over zowel de boerderij als de activiteiten voor kinderen en ouderen valt zo veel te vertellen, dat we hier binnenkort nog eens uitgebreider over zullen berichten.


Datzelfde geldt overigens ook voor onze volgende stopplaats: Kamps Sperziebonen in Ottersum.

Na de hartelijke ontvangst door Marius, Sjaak en Elly Kamps met koffie en vlaai, vertelde Marius uitgebreid over het ontstaan en de enorme groei van het bedrijf.  Al in 1970 werd met sperziebonen begonnen. Maar om het hele jaar door verse bonen te kunnen leveren, werd de afgelopen jaren uitgebreid met productie in Marokko en Senegal.  Vanaf de Nederlandse velden is het mogelijk de beste kwaliteit verse sperziebonen, binnen 24 uur van het veld in de supermarkt, bij de consument te leveren.

Na de presentatie volgde een rondleiding langs de speciaal ontwikkelde machines voor in het veld en in de verpakkingshal, waar de vers geplukte bonen worden gewassen, gecontroleerd en verpakt, voor transport naar afnemers in Nederland, België, Duitsland en Engeland.

Zoals gezegd, ook over dit interessante bezoek aan dit innoverende bedrijf, volgt nog een meer uitgebreid bericht.

 

En weer door: naar de Haven Heijen, waar een een kleine 20 mooie woonarken liggen. Om ons als VVD toch nog eens te verdiepen in het belangenconflict tussen industrie en bewoners. De industrie, de haven wil uitbreiden, terwijl de bewoners hun woongenot niet willen opgeven. Een lastig probleem, waar al lang over gesproken wordt, maar de oplossingen voor een voor iedereen aanvaardbaar compromis er nog niet zijn.

De eerste woonark bewoners Anton en Anneke, en de bewoners van de naastgelegen ark Wil en Marielle, ontvingen elk een groep van 6 bezoekers met een hapje en een drankje. Zo konden we “live” ervaren wat het betekent om in de avondzon op zo’n terras aan het water te genieten van rust en ruimte.

Er werden de nodige suggesties uitgewisseld tijdens de aangename gesprekken met de bewoners. Maar tot oplossingen kon het met zo’n informeel bezoek natuurlijk niet komen. Hoe dan ook, het was zeker een mooie en nuttige ervaring.

Zo kwam er een einde aan het deel “Trappen”, zodat met een tevreden gevoel kon worden overgegaan op het onderdeel “Happen”. Oftewel, de afsluiting met een gezellige barbecue.

VVD Gennep is er weer klaar voor….