Politiek&Pils….. en Water….?

Deze keer “Bij Koos” in Ottersum, met de kersverse nieuwe uitbater Rick Hendriks.

De bijeenkomst stond volledig in het teken van water. Met als gastsprekers de Limburgse Dijkgraaf Patrick van der Broeck over het Waterschap en de waterveiligheid, en Sjors Winkelmolen van Eldortado Parken, over waterrecreatie.

 

Na de opening door wethouder Janine van Hulsteijn, was het woord eerst aan Patrick van der Broeck. De Dijkgraaf vertelde uitgebreid over klimaatverandering en de gevolgen voor de waterhuishouding rond de Maas. Een hot item, zeker in Gennep. Veiligheid, maar ook natuur en aandacht voor schoon drinkwater kwamen uitgebreid aan de orde in de interessante en enthousiaste presentatie van Patrick.


 

Aansluitend stelde Janine van Hulsteijn een aantal vragen aan Sjors Winkelmolen, over de recreatieve toekomst in en rond de Maas en de Niers. Als ondernemer ziet Sjors vanzelfsprekend graag uitbreiding van zijn mogelijkheden, waarbij samenwerking met de overheid, inclusief het Waterschap dus, van groot belang is. Zo ontstond een levendige discussie, tussen Sjors en Patrick, Janine en de overige belangstellenden.
De gastsprekers werden tenslotte bedankt voor hun komst en inbreng, met het bekende VVD “plenkske” met typisch Gennepse uitdrukkingen. Waarmee  Politiek voor deze avond werd afgesloten, maar Pils nog wel even doorging….