VVD wenst verdere versnelling woningbouw

Naar aanleiding van de begroting van 2020 van de Gemeente Gennep heeft ons VVD-raadslid Bram Nijst vragen gesteld inzake woningbouw. Afgelopen week werd duidelijk dat er eindelijk vaart komt in de nieuwbouwplannen in Ottersum – Een grote wens van Nijst. ‘’Het is super dat er eindelijk meer lucht komt in de Ottersumse woningmarkt. Een markt die de laatste jaren erg gespannen was. Misschien wel het belangrijkste ingrediënt voor een leefbaar dorp; het weten vasthouden van jongeren.’’ Met deze plannen komt doorstroming hopelijk meer op gang en wordt starters een plek geboden.

Tegelijkertijd speelt het woningprobleem ook in de andere kernen. De bouwsector zit in zwaar weer, dus dat maakt het dossier er niet makkelijker op. Ook in Milsbeek, Heijen, Gennep en Ven-Zelderheide dient de gemeente te zorgen voor een gezonde woningmarkt met passend aanbod. Naast de behoefte aan woningbouw in de dorpen constateren we ook grote vraag naar appartementen en gelijkvloerse woningen in (de buurt van) het centrum van Gennep. Tijdens de bespreking van de centrumvisie benoemde onze fractie al de locaties van het politiebureau, de Duivenakker en de Clarenshof als geschikte plekken voor woningen.

Binnenkort komt de gemeente met nieuwe informatie over woningbouw bij de Gennepermolen, achter de oude brandweerkazerne. Het wordt hoog tijd dat hier iets gaat gebeuren. We schieten niets op met een braakliggend stukje bouwgrond in het hart van Gennep. Wat de VVD betreft moet het college extra aandacht geven aan passende woningbouw, desnoods middels onorthodoxe methodes.

Zet cookies aan om de video te tonen.