Kamp: “Benut kansen die Duitsland biedt”

Ondernemers uit grensgemeenten zoals Gennep moeten volgens VVD minister Henk Kamp van Economische Zaken nog meer gebruik maken van de kansen die de Duitse markt biedt. Minister Kamp was op uitnodiging van de VVD Gennep te gast bij een grensoverschrijdend ondernemersevent op zaterdag 14 maart jl. bij Landgoed Roepaen. Voor de VVD Gennep was het een grote eer om na de ministers Edith Schippers en Ivo Opstelten nu opnieuw een minister te mogen verwelkomen.

Minister Kamp was voorafgaand aan het ondernemersevent op werkbezoek bij het bedrijf AVG (www.avg.eu) dat vestigingen in Nederland en Duitsland heeft. AVG werkt onder andere op gebied van transport en infrastructuur. “Wat een fantastisch mooi bedrijf, echt een voorbeeld voor grensverleggend ondernemerschap”, vindt minister Henk Kamp, die duidelijk onder de indruk was van het bezoek. Voor AVG de bijzondere kans om met de minister één op één te spreken over kansen en bedreigingen voor ondernemers in de grensregio.

Na dit werkbezoek en een diner was minister Kamp samen met VVD gedeputeerde Twan Beurskens en VVD Tweede Kamerlid Michiel van Veen hoofdgast van het Ondernemersevent Gennep. Bij Landgoed Roepaen gingen op uitnodiging van de VVD Gennep ondernemers, burgers en politici in debat over grensoverschrijdend ondernemerschap. Er werd van gedachten gewisseld over ondernemen in Nederland en Duitsland, de kenniseconomie en de koppeling tussen onderwijs en arbeidsmarkt, maar vooral ook lokale uitdagingen op gebied van energie. Welke kansen en bedreigingen vormen hernieuwbare energieën zoals het Windmolenpark op de Duitse grens? Het evenement was een groot succes!

De avond kenmerkte zich door een ontspannen sfeer en voor alle aanwezigen de kans om contacten op te doen en na te praten over de paneldiscussies. Met name ook de ondernemers waren zeer te spreken over de opzet van de avond en gaven aan dat we dit best vaker mogen gaan organiseren. Dat gaan we zeker overwegen!

Maar nu eerst is het tijd voor de verkiezingen op 18 maart. Voor de VVD Gennep staan 3 kandidaten op de lijsten voor Provinciale Staten en de Waterschapsverkiezingen: Holger Rodoe, Janine van Hulsteijn en Arie Kerkman. Wie u ook van de drie kiest, dat maakt niet uit, maar stem VVD op 18 maart! De VVD houdt koers, juist nu!