“Ik blijf niet thuis voor vaccinweigeraars”

Een column met deze kop kwam ik enkele dagen geleden tegen in een landelijk nieuwsblad. In uitvoerige bewoordingen geeft de auteur haar mening weer waarom gevaccineerde personen zo snel mogelijk meer vrijheden moeten krijgen in de samenleving ten opzichte van diegenen die het vaccin weigeren.

Een interessante discussie. Groepen mensen in onze samenleving weigeren een vaccinatie tegen Covid-19 op basis van geloof, levensovertuiging of andere reden. Persoonlijk gaat het mij te ver deze vaccinatie verplicht te stellen. De samenleving is er wel enorm bij gebaat dat zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk ingeënt worden om daarmee de verspreiding van het virus in te dammen.

Tegenstanders van een vaccinatiepaspoort stellen dat bij invoering daarvan feitelijk druk wordt uitgeoefend om tegen de wil alsnog een prik te gaan halen. Daar ben ik het niet mee eens. Mensen die beschermd zijn tegen het virus krijgen wat mij betreft als eerste, waar mogelijk, weer vrijheden terug. Hierbij is het vanzelfsprekend vereist dat er voldoende vaccins beschikbaar zijn. Wil je geen vaccin maar wel overal toegang krijgen, dat kan nog altijd met de uitkomst van een snel test.

Wat uw mening hierover ook is, laten wij met zijn allen ook de komende periode proberen ons aan de beperkende regels te houden. Des te eerder kunnen we weer terugkeren naar een normale samenleving!

Fred Knigge, VVD Gennep