"Politiek is zo saai nog niet."

Onze gemeente mag trots zijn op een bruisend verenigingsleven! Helaas blijkt het vinden van voldoende vrijwilligers steeds vaker een uitdaging. Iets waar we als gemeente oog voor moeten hebben.

Ook in de politiek zelf doet deze ontwikkeling zich voor. Na de recente verkiezingen begint de lokale politiek zich alweer langzaam warm te lopen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Elke keer weer blijkt het lastiger voor partijen om voldoende mensen op de kandidatenlijst te kunnen zetten. Zo stond mijn eigen partij, VVD Gennep, 10 jaar geleden nog op het punt zichzelf op te heffen. KERN is inmiddels verdwenen uit de politiek en recent nog slaagde de SP er niet meer in om een vrijgekomen zetel in te vullen.

Ik mag me gelukkig prijzen dat mijn partij inmiddels de weg naar boven heeft gevonden, maar in het algemeen is er wel een trend waar te nemen. Er zijn steeds minder mensen te porren om de lokale politiek in te gaan en op inspraakavonden zien we vaak hetzelfde, kleine clubje burgers. Niet zo gek, want vroeg je mensen pre-corona hoe het gaat, was het antwoord vaak: “Ja, druk hè”. Terwijl er genoeg mensen rondlopen met goede ideeën voor onze gemeente.

Er ligt een taak voor ons als politiek om nog actiever het gesprek aan te gaan, maar ik wil ook een beroep op u doen. Loopt u nou met een goed idee rond, of zijn er onderwerpen waar u over wilt meedenken, overweeg dan eens een raadslid te benaderen of stuur ons een mailtje. Als jongste raadslid kan ik eerlijk zeggen, politiek is zo saai nog niet!​

Bram Nijst, VVD Gennep