Gennep moet meedoen aan landelijke experiment om rijbewijzen thuis te laten bezorgen

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur (VVD) heeft het voor alle gemeentes mogelijk gemaakt om mee te doen aan het experiment om de gemeenten rijbewijzen thuis te laten bezorgen.

© rijksoverheid.nl

Alle Nederlandse gemeenten mogen vanaf 1 juli het rijbewijs per post naar mensen sturen die het net verlengd of aangevraagd hebben. Het verplicht bij het gemeentehuis ophalen van het document lijkt daarmee bijna verleden tijd.

Inwoners kunnen aanvragen om het rijbewijs per post thuis te laten sturen, maar moeten daar wel een klein bedrag voor betalen. Het gaat nog steeds om een experiment, maar wanneer dit slaagt wil minister Schultz de nieuwe wijze van verstrekking definitief opnemen in de regelgeving.

Omdat het thuissturen nu nog een experiment is, is de deelname door de gemeentes vrijwillig.

De VVD Gennep is echter van mening, dat dit een verbetering van de service door de gemeente is en roept daarom de gemeenteGennep op om aan dit experiment deel te gaan nemen.

Fractievoorzitter Janine van Hulsteijn:
Bij de behandeling van de voorjaarsnota heeft de gemeenteraad unaniem een VVD motie aangenomen die behelsde dat het gemeentehuis een keer per maand op zaterdag open gaat. Dit is belangrijk voor de mensen in Gennep die bijv. buiten Gennep werken. Door de mogelijkheid om het rijbewijs nu naar huis te laten sturen, besparen we deze groep inwoners een tweede bezoek aan het gemeentehuis.
Doen gemeente!