VVD meer stemmen in Gennep: Kiezers bedankt!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft de VVD in Gennep 944 stemmen gehaald! Dat zijn er bijna 300 méér als bij de vorige verkiezingen in 2010. Een unieke winst, zeker als je bedenkt dat de vrijwel alle andere VVD afdelingen in het land helaas een veer hebben moeten laten. Ondanks deze winst bleef het aantal zetels gelijk aan 2. Bij vorige verkiezingen hadden we namelijk 1 zetel en de restzetel, dit keer hebben we echt 2 volwaardige zetels en dus keren Janine van Hulsteijn en Holger Rodoe terug in de gemeenteraad.

Grote winnaar bij de verkiezingen was de SP. Deze partij komt met 5 zetels nieuw in de gemeenteraad. Direct nadat de burgemeester de voorlopige uitslag bekend gemaakt had, hebben Janine van Hulsteijn en Holger Rodoe de lijsttrekker van de SP, Rob Janssen, gefeliciteerd met dit behaalde resultaat.

Het is gebruik dat de grootste partij het voortouw neemt bij het vormen van een nieuwe coalitie. Nu is dus Rob Janssen met de SP aan zet om dit op te tuigen en te komen tot coalitieonderhandelingen. Zoals de VVD steeds gezegd heeft, is de VVD open voor samenwerking met alle partijen en wachten we het initiatief van de SP af.

De VVD Gennep heeft dus tegen de landelijke trend in gescoord met de verkiezingen en dat is een prestatie van formaat. Dat is mede te danken door de tomeloze inzet van ons team en het feit dat we ook een echt team zijn. Maar het is vooral te danken aan u de kiezer die voor de VVD Gennep gegaan is. De VVD Gennep dankt voor het vertrouwen en zal er alles aan doen om in Gennep een meer liberale invloed te krijgen!