Kandidatenlijst 2022

‘Ervaring, vernieuwing en verjonging, dat is wel het eerste dat in het oog springt als ik naar de VVD kandidatenlijst kijk, daar ben ik ontzettend trots op’, aldus Janine van Hulsteijn. Als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 was haar plek op de lijst al sinds de zomer zeker. Op 24 november jl. heeft de ledenvergadering unaniem ingestemd met de overige kandidaten op de lijst.

De eerste drie plaatsen op de lijst worden gecompleteerd door fractievoorzitter Holger Rodoe als nummer 2 en raadslid Bram Nijst als nummer 3. Daarmee kiest de VVD voor twee kandidaten die enerzijds jaren ervaring hebben in de lokale politiek, maar anderzijds nog steeds tot de jongste raadsleden in de Gennepse gemeenteraad tellen. We leggen de verantwoordelijkheid voor de gemeente dus bewust ook in handen van een nieuwe generatie. Daarnaast staan in de top 6 vervolgens Beppie Bosten (#4), Mariëlla van den Bogaart (#5) en John Noij (#6).

Daarmee maakt de Gennepse VVD volgens Janine van Hulsteijn een belangrijk statement: ‘Als VVD vinden wij het ontzettend belangrijk dat alle dorpen goed vertegenwoordigd worden in de gemeentelijke politiek. Met twee kandidaten uit twee verschillende wijken in Gennep, daarnaast één kandidaat voor elk van de vier dorpen. Dat maakt dat wij echt trots mogen zijn op deze lijst. Wat voor mij echter ook fantastisch is: de VVD heeft 50% vrouw, 50% man in de top 6 van de lijst en maakt daarmee werk van meer vrouwen in de lokale politiek!’

De lijst bestaat verder uit een heel diverse groep mensen: actief bij de carnaval, betrokken bij sportverenigingen, lokale ondernemers, brandweervrijwilligers, studenten, dus van jong tot oud, nieuw of met veel ervaring. Al met al een mooie afspiegeling van onze brede samenleving.