John Noij, altijd een Milsbèkse jongen gebleven!

Een echt verenigingsmens, dat is wel een toepasselijke omschrijving van wie John Noij is. De meesten zullen hem natuurlijk kennen van zijn jarenlange betrokkenheid bij De Diepenkikkers. Aan zijn rol als Vorst kwam ruim twee jaar geleden een eind, aan zijn betrokkenheid bij de club uiteraard niet. ‘Verbaal ijzersterk en daardoor berucht in de hele regio’, met die woorden werd John omschreven bij zijn afscheid.

Dat hij behoorlijk gebekt is, is ook geen nieuws. Die eigenschap heeft hij ook bij andere vrijwilligerstaken, zoals bij SV Milsbeek, nooit onder stoelen of banken gestoken. Dat is gewoon kenmerkend voor hem. Iets wat ze ook vrij snel hebben ontdekt bij de VVD Gennep. Als iemand die zich al jaren inzet voor de gemeenschap, was het voor John onlangs een logische stap om de belangen van Milsbeek ook in de lokale politiek een stem te geven. Binnen de fractie van de liberale partij heeft hij inmiddels een flinke vinger in de pap wanneer over Milsbeekse zaken wordt gesproken.

Dat John zijn dorp een warm hart toedraagt, zal niemand verbazen van zo’n echte Milsbèkse jongen die er geboren en getogen is. Samen met zijn vrouw Wanda, zoon Willem en dochter Laura wonen ze met heel veel plezier op de Kanonskamp. Veel plekken in het dorp zijn voor hem verbonden met mooie herinneringen. Op de vraag wat het mooiste plekje in Milsbeek is, zegt John: “heel Milsbeek is mooi, maar thuis is het allermooiste plekje!”. En dat heel Milsbeek mooi is, checkt John tegenwoordig regelmatig tijdens zijn wandelingen in deze corona tijd.

‘Maar toch, een ander heel mooi en belangrijk plekje is voor mij het voetbalveld, waar onze SV Milsbeek speelt’, aldus John. Begrijpelijk, ook daar zijn veel bijzondere herinneringen aan verbonden. Dat hij niet kiest voor het podium in ’t Trefpunt als favoriet plekje, dat zegt ook weer iets over hem. Dan kun je wel Prins bij De Diepenkikkers zijn geweest en ruim 20 jaar lang als Vorst keer op keer prachtige optredens hebben gehad, het ging hem daarbij nooit om zelf in het middelpunt te staan. Sterker nog, vooral het in het zonnetje zetten van al die dorpsgenoten die een waardevolle bijdrage hebben voor de gemeenschap, dat is een drijfveer voor John om zelf actief te blijven.

Naast al het verenigingsleven is er ook een persoonlijke passie: veiligheid. Daar heeft John wel iets mee. Of dat nu is als zelfstandig ondernemend veiligheidsadviseur in de transportwereld of wanneer hij zich bij de VVD inzet voor de hulpdiensten. Het thema veiligheid geeft hem energie in het werk en spreekt hem aan in de lokale politiek. De opkomsttijden van de ambulance bijvoorbeeld, die zijn wel een zorgelijk punt. Binnen de VVD Gennep zijn deze zorgen de laatste tijd regelmatig een aandachtspunt. De invloed van de lokale politiek is wel beperkt, maar je hebt als gemeente ook een verantwoordelijkheid voor je burgers. Dat er vanuit de VVD kritische geluiden zijn en de ambulancedienst ter verantwoording wordt geroepen, dat is iets dat mede door de uitgesproken mening van John meer aandacht heeft gekregen.

‘Ons dorp verdient gewoon dat we koesteren wat mooi is. Maar ook dat we werk maken van wat beter kan. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Uiteraard op de manier zoals jullie mij kennen: altijd met een beetje humor!’