Ontslag raadslid Holger Rodoe

In aanloop naar zijn beëdiging als wethouder in de gemeente Mook en Middelaar heeft ons raadslid Holger Rodoe vandaag zijn ontslag ingediend per 12 mei aanstaande. Daarmee zal hij na in totaal 9 jaar raadslidmaatschap stoppen.

In zijn ontslagbrief schrijft Holger, “Toen ik in 2011 op 19-jarige leeftijd lid werd van de gemeenteraad, was ik nog geen halfjaar actief in de politiek. Het was een vrij spontaan besluit om als kandidaat mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen, maar ik heb er sindsdien geen seconde spijt van gehad. Het is echt een voorrecht om volksvertegenwoordiger te mogen zijn in de lokale politiek. Na een pauze van ruim 2,5 jaar kwam ik in 2018 terug in de gemeenteraad. De afgelopen jaren waren volstrekt anders ten opzichte van mijn eerste jaren als raadslid. Natuurlijk hadden we te maken met de donkerste maanden van de corona-perikelen, maar meer nog was het de wissel van oppositie naar coalitie die zorgde voor een verandering. De Gennepse VVD mocht voor het eerst deelnemen aan de coalitie, voor onze partij toch iets waar we soms nog aan moesten wennen. Echter, als ik nu terugkijk op de afgelopen jaren, dan kan ik met trots constateren dat nagenoeg het hele coalitieakkoord en het merendeel van ons toenmalige verkiezingsprogramma is gerealiseerd.”

De Gennepse VVD is Holger ontzettend dankbaar voor al zijn inzet de afgelopen jaren en wenst hem veel succes en plezier in zijn nieuwe functie. In de eerstvolgende raadsvergadering zal Holger officieel afscheid nemen en uiteraard zullen wij vanuit de VVD ook stilstaan bij zijn vertrek als Genneps raadslid. Holger, bedankt en tot ziens!