Samen kom je verder!

De afgelopen weken heeft u in de gemeenterubriek al kennis mogen maken met verschillende nieuwe raadsleden. Nieuw in de lokale politiek… dat ben ik niet per se, maar na een tussenpauze van enkele jaren ben ik weer terug in de gemeenteraad. Na het tekenen van het coalitieakkoord tussen CDA, VVD en ELsss, werd ik 18 dagen later, op 31 mei, geïnstalleerd als gemeenteraadslid van de VVD.

En nu… enkele weken later staan we al voor het zomerreces, de periode waarin er geen vergaderingen van de gemeenteraad plaatsvinden. Die tijd is voor mij echt voorbijgevlogen. Van informatieavond tot raadsvergadering, van fractievergaderingen tot bedrijfsbezoeken; een intensieve maar vooral leerzame tijd. Mijn drijfveer is daarbij één doel: samen met een leuke groep mensen aan de slag gaan om onze gemeente met al haar inwoners, instellingen en bedrijven elke keer een beetje beter en mooier te maken.

Een valkuil voor nieuwe raadsleden is vaak dat je het liefst alles meteen wilt aanpakken en doen. Dat is helaas niet mogelijk. Daarom heb ik binnen de VVD-fractie ervoor gekozen om me te verdiepen in thema’s rondom onderwijs, kinderopvang, cultuur, sport, sociale voorzieningen en duurzaamheid. Alsnog een hele lijst aan onderwerpen en ik besef goed dat ik dit niet alleen kan doen. Ik heb u hierbij hard nodig om te weten wat er speelt. Om te horen wat er beter kan. Om samen te zoeken naar verbeteringen of kansen. Samen kom je verder!

Mijn eerste weken zitten erop, maar dit is pas het begin van een raadsperiode die tot 2026 duurt. Heeft u wellicht nu al, of in de komende maanden of in de toekomstige jaren, ideeën, suggesties of misschien bedenkingen bij dingen die u leest, ziet of hoort? Zijn er dingen die u zich afvraagt, of waar u zich aan stoort? Schroom niet om mij dit te laten weten! Immers, wat ik weet, daar kan ik misschien iets mee. Maar wat ik niet weet, daar kan ik zeker niets mee.

Ik kijk uit naar een mooie raadsperiode en voor nu wens ik u een hele fijne vakantie toe en wie weet tot snel!

Mariëlla van den Bogaart, VVD

m.vandenbogaart@gennep.nl