Gennep, een bruisende gemeente

Dan ben je ineens gemeenteraadslid, een heel nieuwe ervaring! Sinds ik dit bijzondere ambt mag bekleden, valt me op dat je anders naar de eigen gemeente gaat kijken. Zaken die je voorheen als vanzelfsprekend zag, vallen nu op. Ontwikkelingen waarover je in de krant las, zijn nu plannen waar je in de gemeenteraad iets van moet gaan vinden. Een flinke verantwoordelijkheid, maar bovenal een eer om volksvertegenwoordiger te mogen zijn in onze mooie gemeente.

Mijn ondernemershart is een leidraad voor waar ik me voor wil inzetten: een bruisende gemeente Gennep. Voor ons als VVD ligt de nadruk op een aantrekkelijke, gezellige en leefbare gemeente.

Als ondernemer in de historische kern van onze stad, heb ik bijzondere aandacht voor het centrum. Lokale ondernemers hebben het nog steeds niet makkelijk. Het is knap hoe ze in de huidige tijd toch het hoofd boven water kunnen houden en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een aantrekkelijke binnenstad. Daar heb ik echt waardering voor.

Een aantrekkelijk centrum, niet alleen voor onze eigen inwoners, maar ook de talloze toeristen die ons stadje bezoeken. Juist de mix van inwoners en toeristen zorgt voor een bruisende sfeer, waarbij winkeliers en horeca hun omzet kunnen vergroten. Vandaar dat ik me in de politiek, samen met mijn fractie, vooral ook inzet voor de strijd tegen leegstand. Want dat is pas echt een doorn in het oog. Dat er particuliere initiatieven zijn rondom de voormalige panden van Supertex, Rabobank en Clarenshof is echt gaaf. Een centrum ‘waar wat gebeurt’ is essentieel voor de beleving van de mensen!

Als woordvoerder voor economische zaken verheug ik me op deze ontwikkelingen. Ziet u nog verder kansen voor een bruisende gemeente Gennep? Laat het mij weten! Tot ziens in ons mooie stadshart!

Beppie Bosten

b.bosten@gennep.nl