Dag van de Ondernemer

Vandaag, 18 November, gingen de drie VVD Gennep raadsleden Bram Nijst, Beppie Bosten en Mariëlla van de Boogaart, al vroeg op pad: Dag van de Ondernemers. Een aantal ondernemers in Gennep en de kerkdorpen, werd door het drietal bezocht om ze een hart onder de riem te steken. Want het zijn geen makkelijke tijden, met eerst corona die de samenleving bijna twee jaar op een laag pitje zette. En nu de energiecrisis, die de kosten omhoog jaagt en alles duurder maakt.


Begonnen werd in Milsbeek, waar Remi van Bergen van RVB Media werd bezocht. De uitgever van Topic maakt inmiddels maar liefst zes verschillende versies, die elk kwartaal worden uitgebracht. Vol met artikelen over lokale bedrijven en instellingen, die zo een platform krijgen voor hun lokale bekendheid.Daarna door naar Ottersum, bakkerij Arts, bakkers van hier. Iedereen heeft inmiddels wel iets gehoord over de problemen van energie afhankelijke bedrijven, zoals een bakkerij dus.

Sjoerd en Mieke Arts zagen hun goede collega d’n Bekker al verdwijnen en voelen zelf ook de druk van de hoge energieprijzen en de sterk gestegen prijzen van de voor een bakkerij onmisbare grondstoffen. Maar, ze blijven optimistisch en zijn er van overtuigd dat ze deze lastige tijd ook wel zullen doorkomen.Dan weer verder, Ven Zelderheide. Waar Lia Coppens en haar gezin het druk hebben met hun atelier Hoom-Meet. Daar worden op ambachtelijke wijze producten van hout en keramiek gemaakt. Vlinderhuisjes, eekhoorn voederbakjes, hommelpotten en nog veel meer. Lia vertelde dat een makelaar bijvoorbeeld elk jaar een paar honderd vogelhuisjes bestelt. Om cadeau te doen aan de kopers van een nieuwe woning. Kortom, een relatief kleine onderneming maar wel een die goed aan de weg timmert.Daarna Heijen, waar Wouter Otten zijn handel in gebruikte hoogwerkers heeft, OMG, Otten Machines Gennep. Een relatief jong bedrijf, dat echter in een paar jaar tijd behoorlijk bekend is geworden, tot ver buiten Nederland. 

Ondanks de geslonken marges en gestegen transportprijzen, durfde Wouter het aan om een nieuw bedrijfspand te kopen. Het voormalige autoschadebedrijf VES wordt zijn nieuwe vestiging, met een betere uitstraling en veel meer mogelijkheden voor het presenteren van zijn handelswaar: hoogwerkers van klein tot groot tot héél groot.Verder maar weer, nu naar Gennep. Om te beginnen naar KWS Seuren, een jong en innovatief bedrijf dat letterlijk uit de as herrezen is. Nadat het bedrijfspand in Beugen volledig was afgebrand, werden de activiteiten al binnen een paar weken in een tijdelijk onderkomen aan de Stiemensweg voortgezet. Een huzarenstukje, want echt alles was weg, door de brand. Alle apparatuur, gereedschap en materialen en natuurlijk al die fietsaccu’s van klanten, die op revisie lagen te wachten. Maar Wout straalde van jeugdig enthousiasme tijdens de rondleiding, ze hadden de zaken weer mooi op poten. Echte ondernemers dus, bij KWS Seuren.Het Kaashuis Gennep is niet voor het eerst in nieuwe handen overgegaan. Twee jonge ondernemers, Ben Verhagen en Roy Balfoort durfden het aan en namen de winkel over. Met frisse ideeën, zoals het aanbieden van belegde broodjes en het zelf branden van verse noten. Een gezellig winkel met een vriendelijke uitstraling en gezellige winkeliers.Als laatste nog even naar de overkant, Hurkmans Hypotheekadvies. Al een paar jaar gevestigd in de Zandstraat, waar Maurice Hurkmans vanaf dag één succesvol hypotheken aanbiedt. Met daarnaast een verzekeringstak, die Maurice toevertrouwde aan Omar Baljet, ook niet bepaald onbekend in Gennep.

Het hypotheekvak kende de afgelopen jaren de nodige ups en downs. met dan weer sterk stijgende vastgoedprijzen en lage rentes. En nu weer het omgekeerde, dalende huizenprijzen en oplopende hypotheekrente. Maar Maurice weet van wanten en behoudt een goed overzicht van de markt.


En daar moest het dan toch maar bij blijven, in de wetenschap dat VVD Gennep niet alle ondernemers binnen de gemeentegrenzen persoonlijk kan bezoeken. Maar vanzelfsprekend wensen we al die hardwerkende ondernemers al het goede en veel succes, nu en in de toekomst!