Verplaatsing Achates unieke kans

Voetbalvereniging Achates gaat naar verwachting verhuizen van de huidige locatie aan de Sint Janstraat naar een nieuwe locatie aan de Goorseweg. Het college van B&W heeft op dinsdag 16 mei besloten dat de locatie vlakbij de velden van korfbalvereniging VIOS, tennisvereniging TOV en Primates Outdoor en Survivalrun, het meest geschikt en haalbaar is. De VVD fractie is blij dat dit besluit is genomen en nu de formele procedures kunnen starten voor het bestemmingsplan. Dit ruimtelijke traject zorgt immers ook voor het waarborgen van belangen van omwonenden.

Fractievoorzitter Bram Nijst is tevreden over deze stap. “In 2021 heeft onze partij bij de gemeenteraadsverkiezingen volop aangedrongen op toekomstbestendige sportaccommodaties. Voor de plannen van Achates was voor ons altijd helder dat we verhuizing zullen steunen wanneer dat ook de wens van de vereniging zelf zou zijn. Dat is nu dus het geval. Een mooie ontwikkeling in het belang van leefbaarheid en toekomst voor ons dorp Ottersum.”

Onze wethouder Janine van Hulsteijn, verantwoordelijk voor sport in de gemeente Gennep is ook enthousiast: “De nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden voor de voetbalclub, zoals uitbreiding van faciliteiten als kleedruimtes en parkeerplaatsen. Tegelijkertijd vraagt dit omvangrijke traject veel meer van de vrijwilligers dan het runnen van een vereniging, wat tegenwoordig al geen eenvoudige taak is. Ik heb dan ook veel waardering voor de constructieve samenwerking met de mensen van Achates.”

Op woensdag 24 mei en dinsdag 30 mei vinden van 19.00 – 21.00 uur inloopbijeenkomsten plaats in de kantine van Achates waar de eerste schetsontwerpen worden gedeeld met belanghebbenden en belangstellenden.