Van Zuid naar Noord…

VVD statenlid Jacques Michel Bloi besloot zijn zomervakantie dit jaar te gebruiken om "zijn" provincie beter te leren kennen. En dus trok hij in een aantal etappes langs verschillende Limburgse gemeenten. Met als laatste stop voor het einde van het zomerreces Mook en Middelaar, Bergen en Gennep.

Op voorstel van de wethouders van die gemeenten, Holger Rodoe, Martijn Buijsse en Janine van Hulsteijn werden verschillende bedrijven bezocht, met als afsluitend hoogtepunt het 80-jarige familiebedrijf Emons Group B.V. in Milsbeek. Niet alleen een grote speler in Europa op transport en logistiek gebied, maar vooral een bijzonder vooruitstrevende en innovatieve onderneming.

Directeur Marcel Wouterse, regelmatig bijgevallen door de voorzitter van de RVC Sjang Emons, gaf een boeiende presentatie over de omvang van het bedrijf en de ontwikkelingen binnen de Emons Group. Met focus op efficiency, milieu, en CO2 besparing. Zoals bijvoorbeeld zonnepanelen op trucks en trailers, trucks die op LNG rijden en de gepatenteerde 2WIN trailers met dubbele laadcapaciteit.

Vanzelfsprekend werden ook de problemen in de transportsector besproken. Zoals de verdubbeling van de Maut op de Duitse snelwegen, de toenemende filedruk en het tekort aan personeel, zowel op kantoor als op de weg.
De eerder genoemde wethouders en de VVD raadsleden Bram Nijst, Beppie Bosten en Mariella van den Bogaart luisterden aandachtig, net zoals Jacques Michel, die de nodige notities maakte. Die hij ongetwijfeld in zijn eigen VVD fractie en in de Limburgse Provinciale Staten ter sprake zal brengen.

Een mooie afsluiting van de "zomertour" van Jacques Michel.
Dus, Familie Emons, bedankt voor de gastvrije ontvangst!