Een frisse start…

Het einde nadert voor het zomerreces van de gemeenteraad. Tijd dus om na alle vakanties weer bij elkaar te komen. Voor VVD Gennep betekende dat afgelopen zaterdag het jaarlijkse Happen en Trappen. Een gezellige fietstocht langs enkele lokale bedrijven, afgewisseld met een hapje en een drankje.

De raads- en burgerraadsleden, onze wethouder Janine van Hulsteijn en verschillende leden begroetten elkaar bij De Fabriek in Heijen, voor een heerlijke lunch. Om daarna het trappen te beginnen, op weg naar CrossFit Gennep, ook in Heijen. Eigenaar Jan Rooster vertelde hoe je daar onder professionele begeleiding zowel je spierkracht als je conditie kunt verbeteren. Janine toonde zich een echte powervrouw en pakte moeiteloos een zandzak van 50 kilo op. Goed bezig…

De volgende stop was Novita wonen en slapen in Gennep. Onderdeel van de vele ondernemingen van Remco de Haan, recent uitgebreid met een beddenspeciaalzaak in het pand naast Novita. Remco toonde zich een enthousiaste ondernemer, een echte ideeën-man met alweer heel veel nieuwe plannen voor de toekomst.

Hoewel we bij Novita werden ontvangen met een drankje, werd toch doorgefietst naar de Old Inn Ottersum. Voor de geplande verfrissing, volgens VVD traditie natuurlijk met bitterballen.

Op naar de laatste stop: Het Parkethuis Gennep, in Ottersum. Waar Edith en Richard Ijsselmuiden enthousiast vertelden over hun in 2004 gestarte onderneming. De nadruk ligt op houten vloeren, waarvoor ondanks allerlei alternatieven nog steeds veel belangstelling is. En dan zit je goed bij Het Parkethuis, want Richard is een echte parket-vakman. En daar zijn er niet heel veel van in Nederland.

De inspirerende dag werd traditiegetrouw afgesloten met een barbecue, een biertje of een goed glas wijn en vooral veel gezelligheid.

VVD Gennep is klaar voor de komende raadsperiode…