Holger Rodoe - onze lokale kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november a.s. heeft de Gennepse VVD een lokale kandidaat op de lijst staan. Onze voormalige fractievoorzitter Holger Rodoe staat op plek 74 en is daarmee een van de regionale lijstduwers voor de VVD. Een mooie positie om tijdens deze politieke herfst aandacht te vragen voor onderwerpen die spelen in de Top van Noord-Limburg.

Vanaf 2011 t/m 2016 was Holger voor het eerst raadslid in de gemeente Gennep en toen ook met 19 jaar het jongste lid van de gemeenteraad. In de raadsperiode 2018 t/m 2022 was hij opnieuw raadslid, toen als fractievoorzitter namens onze partij. In de coalitie met CDA en SP hebben we in die jaren werk gemaakt van onder andere meer woningbouw, versoepelen van regels voor lokale ondernemers en natuurlijk hebben we ons tijdens de coronajaren volop ingezet voor de onze gemeenschap.

Sinds mei 2022 is Holger wethouder in de gemeente Mook en Middelaar voor onder andere Mobiliteit, Duurzaamheid en Inwonerparticipatie. Een flinke portefeuille met veel vraagstukken zoals de verkeersdrukte vanuit Groesbeek en de A73, de nieuwe duurzaamheidsvisie, maar bovenal de uitdaging om inwoners beter te betrekken bij de lokale politiek en het beleid. Als wethouder 'van buiten' werkt hij dus dagelijks in onze eigen 'buurgemeente' en zet hij zich daar volop in voor een nog betere toekomst van inwoners, ondernemers en leefomgeving.

Naast zijn werk is hij natuurlijk ook volop actief in de gemeenschap. Zo was Holger in het verleden secretaris van het kerkbestuur in Gennep. Sinds enkele weken is hij voorzitter van de Wildbeheereenheid Maas en Niers die zich inzet voor de lokale jacht en faunabeheer in de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar. Daarnaast is hij voorzitter van de wijkraad Gennep-Oost.

En nu dus op plek 74 een van de lijstduwers voor de VVD!